fredag 3 juni 2011

Harry Potter och HalvblodsprinsenTitel: Harry Potter och Halvblodsprinsen                          Författare: J.K Rowling
Serie: Harry Potter, bok 6                                               Antal sidor: 657
Bokförlag: Tiden                                                             Utgivningsår: 2005

Det är mitt i sommaren och i stt sovrum hemma hos familjen Dursley väntar Harry Potter nervöst på ett besök av professor Dumbledore. Senast de sågs var den där hemska dagen på Trolldomsministeriet då Dumbledore duellerade med Lord Voldemor. Men varför kommer professorn nu? Vad är det som inte kan vänta tills terminen börjar?
Harry Potters sjätte år på Hogwarts blir dramatiskt och andlöst spännande...

Oj, jag vet inte riktigt vart jag ska börja.. Jo så här kanske: det här är den bästa Harry Potter-boken hittills! (enligt mig) Jag tycker att den här boken har allt som gör att den är läsvärd, den är spännande, den innehåller romantik (mer än föregående böcker tycker jag), vänskap, man får även veta vad som komma skall och massa mer! Och i slutet, ja, gud så ledsen man blev...! Vad är det som gör den här boken bättre än de andra egentligen? Det har jag inget speciellt svar på, men det känns som om den här boken har det lilla extra som gör att jag gillar den mer än de tidigare böckerna (som är suveränt bra).

Som alla andra Harry Potter-böcker innehåller även denna en dos av; spänning, mystik, vänskap, kärlek och ondska. En sak som skiljer denna bok från de tidigare är att man får veta mycket om Voldemorts förflutna och det gör att man mer kan veta hur han är/var, liksom "lära känna" honom lite bättre. Har sagt det förut, men jag säger det igen:
Ni som ännu inte har läst Harry Potter-serien, gör det, annars missar ni något väldigt stort i bokvärlden!

Betyg: stark 10/10
Bokens första mening: "Det närmade sig midnatt och premiärministern satt ensam på sitt kontor och läste en lång promemoria som gled genom hjärnan utan att lämna det minsta spår efter sig."
Originaltitel: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar