torsdag 16 juni 2011

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idagTitel: Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
Författare: Sara Ohlsson
Antal sidor: 299
Bokförlag: Gilla böcker
Övrigt: Tack Gilla böcker för recensionsexemplaret!

"Jag inser att jag har legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill."
Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekta förhållandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger - att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?


Den här boken var inte som jag trodde att den skulle vara. Jag trodde att den skulle innehålla jättemycket skät och sånt som var roligt, men det tyckte inte jag. Och mest troligt så är det väl för att det inte är min typ av humor. Jag irriterade mig också på språket författaren använde då hon kunde först säga något med talstreck och sen stod det som i en vanlig mening att någon sa något. En annan sak var att det kunde stå: "Dricker upp ölen och går ner i källaren till toaletterna." Vet inte om det bara är jag, men jag tycker det ska stå "jag" före "dricker". Min favoritkaraktär var definitivt Tor, jag irriterade mig bara på alla andra... Den kunde vara rolig då och då men ingen bok jag gillade dess mer.

Betyg: 3/10
Bokens första mening: "Han lutar armbågarna mot knäna och gömmer ansiktet i händerna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar