söndag 16 oktober 2011

Sanningen om AliceTitel: Sanningen om Alice
Författare: Rebecca James
Serie: -
Antal sidor: 301
Bokförlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2011
Övrigt: Tack för recensionsexemplaret Alfabeta!

Katherine Patterson flyttar till sin faster i Sydney då hon vill glömma sitt förflutna. I Sydney träffar hon Alice, den självsäkra, roliga tjejen som alla vill vara vän med. Alice tar kontakt med Katherine och snart har deras vänskap blivit väldigt stark. Katherine lär sedan känna Robbie, Philippa och Mick. Robbie som är villkorslöst förälskad i Alice och Philippa som hon träffar på mycket konsitga omständigheter och tillslut, den snygga Mick, Philippas lillebror som spelar trummor i ett band. Katherine märker sedan att något inte stämmer med Alice, men Katherine kunde aldrig gissa vad. Sanningen om Alice är mer skrämmande än de någonsin kunnat ana.

Jag gillade den här boken starkt. På framsidan står det att boken är "En gastkramande thriller om livsfarlig vänskap och mörka hemligheter", och nja, så var det kanske inte. Boken var väldigt bra skriven, och när man väl började läsa den ville man inte sluta, en bladvändare helt enkelt. Men den var inte en bladvändare man tänker på om det står att det är en gastkramande thriller, för det är den inte. Jag tyckte faktiskt inte att någonting var speciellt läskingt/spännande i boken, om man nu inte räknar med Alices hemlighet som kunde vara spännande ibland. Jag vet faktiskt inte vad som gjorde att jag ville läsa vidare hela tiden, men direkt jag lade ner boken kunde jag inte vänta tills jag skulle ta upp den igen.

Karaktärerna i den här boken gillade jag faktiskt ganska mycket. Jag gillade faktiskt alla. Hmm, förutom Alice då som jag i princip hatade, och faktiskt så gjorde jag det från början då jag redan då kände på mig vilken sjuk människa hon var. Om jag ska välja ut favoritkaraktärer blir det fyra stycken, hehe. Katherine, Philippa, Mick och Robbie. Jag gillade sättet Katherine utvecklades under bokens gång, från den försiktiga till den som hon var innan allt hände. Philippa gillade jag för hennes personlighet och detsamma med Mick och Robbie. Helt ärligt fattade jag inte hur Robbie kunde vara kär i Alice, jag menar, en kille som han? Mick var Mick och jag gillade honom sjukt mycket för det.

En sak som drar ner på betyget för boken är slutet, eller inte slutet precis. Det var ganska bra, men en del innan det som var väldigt luddigt då en mycket viktig sak hände (säger inte vad, det skulle vara en enorm spoiler) och efter det var det den där luddiga delen då författaren ändrade från1:a person till 2:a person. Det gjorde mig mycket förvirrad och jag fick inte riktigt grepp om det hela.

Annars är boken en mycket bra bok, men om du vill läsa något spännande så är nog inte Sanningen om Alice den mest spännande bok du kan hitta. Men jag tycker ändå att du ska läsa den, för den är i helhet jättebra men som sagt, förvänta er inte särskilt mycket spänning. Det där blev lite komplicerat, så jag avslutar recensionen med: Läs den här boken, den är jättebra men kanske inte för spänningens skull.

Betyg: 4/5
Bokens första mening: "Jag gick inte på Alices begravning"
Originaltitel: Beautiful Malice

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig :) Inte så mycket spänning men definitivt svårt att lägga ifrån sig!

    SvaraRadera