fredag 30 december 2011

Bokåret 2011, del 1

Har sett att många bloggar har gjort det här, så jag tänkte att jag också ska testa. Har hittat på kategorier själv samt fått lite inspiration från Andréa och Lisa :) (tror att många är i princip samma)

Lägg märke till att det är böcker som jag läst i år, och inte bara böcker som kommit ut i år.

Årets bästa bok:

Verkligen svårt val mellan denna och någon från TMI

Årets bästa serie:

Älskar HP lika mycket, men måste ändå välja The Mortal Instruments.

Årets bästa författare:


Årets överraskning:Årets bästa uppföljare:


Årets bästa romantiska bok (inom alla sorters genrer, bara den innehåller romantik):


Årets bästa dystopi:


Årets sorgligaste bok:


Årets bästa verklighetstrogna bok:


Årets finaste omslag:Årets kvinnliga karaktär:

Samantha Kingston, p.g.a hennes karaktärsutveckling

Årets manliga karaktär:

Jace Wayland  (källa)

Årets citat:

Look, I didn't want to be a half-blood.
If you're reading this because you think you might be one, my advice is: close this book right now. Believe whatever lie your mom or dad told you about your birth, and try to live a normal life.
Being a half-blood is dangerous. It's scary. Most of the time, it gets you killed in painful, nasty ways.
If you're a normal kid, reading this because you think it's fiction, great. Read on. I envy you for being able to believe that none of this ever happened.
But if you recognize yourself in these pages - if you feel something stirring inside - stop reading immediately. You might be one of us. And once you know that, it's only a matter of time before they sense it too, and they'll come for you
Don't say I didn't warn you.

- Percy Jackson and the Lightning Thief

Årets sämsta bok:


Årets besvikelse:


Antal lästa böcker: 52
Svenska: 44
Engelska: 8

Så det var det, läste lite engelska böcker det här året, men det lär nog bli mer nästa år då jag läser mycket engelskt nu (tycker jag). Själva antalet, 52 böcker, tycker jag är helt okej för jag har faktiskt inte börjat bokblogga aktivt förrän i slutet på februari, och det var då jag började läsa mer igen. Plus att jag tror inte att jag har med alla böcker jag har läst i januari, men jag kunde bara ta de jag hade recension på.

Jag hade väldigt svårt att ta ut en bok till varje kategori, för jag har läst många bra böcker det här året. Och angående citatet, jag tänkte ta ett av Jace, men kunde inte välja vilket så därför tog jag från Percy Jackson som jag älskar lika mycket! Och förresten, visste inte riktigt vad jag skulle kalla Jace, alltså (markera för spoiler) Wayland/Morgenstern/Herondale? Så det fick bli Wayland.

Ska dessutom göra en topp tio-lista samt en topp tio på vilka böcker jag ser fram emot nästa år, förhoppningsvis så är en av dem färdiga idag.

3 kommentarer:

 1. Många bra böcker i listan! Gillade också Sam som karaktär. Eller ja, inte så mycket i början, som som du sa är hennes karaktärsutveckling otroligt bra :)

  SvaraRadera
 2. TMI som bästa serie, alla verkar ju säga det. Känns som om jag är den enda som inte läst serien ännu:S

  favoritcitatet, oj, det är ju EXAKT som ett citat i Gone (Wake#3) av Lisa McMann. Typ exakt likadant skrivet! Typ, i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Beautiful Dead Phoenix Bok - ÅRETS BESVIKELSE?!
  Ojojo, vi har verkligen inte samma smak, den boken fick 10/10 på min blogg, där ser man hur olika smak man har minsann! :o

  SvaraRadera