onsdag 28 december 2011

Dash och Lilys utmaningsbok


Titel: Dash och Lilys utmaningsbok
Författare: David Leviathan & Rachel Cohn
Serie: -
Antal sidor: 305
Förlag: xpublishing
Utgivningsår: 2011
 Övrigt: Tack så mycket för recensionsexemplaret xpublishing!


Dash går in på sin favoritbokhandel Strand, och bland de bekanta böckerna hittar han en röd anteckningsbok. I anteckningboken finns det instruktioner till vad han ska göra, undertecknat Lily. Det ena leder till det andra, men hur kommer det hela sluta?

Vilken mysig bok det här var! Själva konceptet låter väldigt bra, och det är även boken. Redan i första kapitlet dras man med i historien och man vill bara veta mer om Dash och Lily och vad som kommer hända med dem, samt den mystiska röda anteckningsboken som jag kan erkänna att jag är lite smått kär i.

Boken innehöll fantastiska karaktärer som var underbara precis som de var, och de flesta av dem var lite annorlunda. Till de karaktärerna hör Fru Basil E, Mark, Boomer, Langston, Johnny och Dov samt många fler, och inte att förglömma huvudkarktärerna Dash och Lily. Alla karaktärer var speciella och egensinniga, plus att de inte liknade varandra (eller någon karaktär från en annan bok) det minsta. Och jag tror att det som gjorde att jag gillade alla så mycket är att de var så speciella och om jag nu kan säga så, udda.

Jag gillade allt i boken förutom det som var innan slutet, eller hur jag nu ska förklara det. Där blev det ganska segt och det hämde i princip inget roligt eller spännande just då. Annars gillade jag som sagt allt i boken, konceptet, miljön, karaktärerna och ja, allt annat! Dessutom var boken perfekt att läsa nu innan/under jul och den gjorde att man fick mycket julstämning. Själv tror jag att boken är som allra bäst om man läser den kring jul eller i alla fall under vintern för att få den precis rätta känslan.

Kortfattat så är det en jättemysig bok med underbara karaktärer och som även är perfekt att läsa inför julen. Jag rekommenderar precis alla att läsa den här boken!


Betyg: 4/5
Bokens första mening: "Tänk dig följande: Du går omkring i din favoritbokhandel och tittar i hyllorna."
Originaltitel: Dash and Lily's book of dares

1 kommentar:

  1. Så fort jag såg boken i bokhandeln så köpte jag den! Jag menar Rachel Cohn och David Levithan! Det blir knappast bättre!!!
    Själv så tycker jag att boken var asbra! Kan hålla med om att slutet var segt, men jag tyckte att det var realistiskt på något sätt. Boken är ju finurlig och en aning orealistisk genom hela boken, men mot slutet är det mer realistiskt.

    SvaraRadera