fredag 30 december 2011

The Sea of MonstersTitel: The Sea of Monsters
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians, bok 2
Antal sidor: 279
Förlag: Hyperion books
Utgivningsår: 2006Handlingen kan innehålla spoilers!

After a summer spent trying to prevent a catastrophic war among the Greek gods, Percy Jackson is finding his seventh-grade school year unnervingly quiet. His biggest problem is dealing with his new friend, Tyson, a six-foot-three, mentally challenged homeless kid who follows Percy everywhere, making it hard for Percy to have any normal friends. But things don't stay quiet for long.

Percy soon discovers there is trouble at Camp Half-Blood: the magical borders that protect Half-Blood Hill have been poisoned by a mysterious enemy, and the only safe haven for demigods is on the verge of being overrun by mythological monsters. To save the camp, Percy needs the help of his best friend, Grover, who has been taken prisoner on an island somewhere in the Sea of Monsters, the dangerous waters Greek heroes have sailed for millennia. Only today, the Sea of Monsters goes by a new name: The Bermuda Triangle.

Together with his friends, Percy must retrieve the Golden Fleece from the Island of the Cyclopes or Camp Half-Blood will be destroyed. But first, Percy will learn a stunning new secret about his family, one that makes him question whether being claimed as Poseidon's son is an honor or simply a cruel joke.Jag tror att jag har fått ännu en favoritserie det här året. Men om jag ska bedöma endast den här boken så måste jag nog säga att jag är lite besviken på den. Tror jag hade något för höga förväntningar på den. Men den här boken är absolut inte dålig, den är jättebra! Det är bara det att jag tycker att The Lightning Thief var lite, lite bättre.

Jag älskade att äntligen få återvända till Camp Half-Blood och alla underbara karaktärer; Percy, Annabeth, Chiron, Grover och Tyson. Och till alla karaktärer jag inte gillar såklart, men på vissa sätt gillar jag dem också, för de är så bra, elaka människor (fattar någon vad jag menar?). Nej, men de är bra uppbyggda, elaka karaktärer som Luke, Kronos, Tantalus och Clarisse. Clarisse är inte så illa, men jag gillar ändå inte henne. Dessutom älskar jag miljön, speciellt Camp Half-Blood som jag inte kunde låta bli att bli lite ledsen för när trädet var förgiftat. Dessutom tycker jag att det är ganska bra att alla de där ställerna som de letar efter faktiskt "finns" på riktigt, kanske inte öarna de far till men som t.ex. att The Sea of Mosters är Bermudatriangeln. Plus att jag älskar grekisk mytologi mer och mer.

Det enda som jag tycker gör boken lite sämre än den förra är att den var lite mindre spännande enligt mig. Jag vet helt ärligt inte vad som var det, men den kändes helt enkelt mindre spännande. Den är ändå spännande och enligt mig en riktig bladvändare, för jag kunde lägga mig och läsa och helt plötsligt hade jag läst sjuttio sidor och det hade gått en timme, och det gillade jag. En annan sak som jag älskar med boken är att den är rolig, den innehåller roliga saker hela tiden och det är nog mest för att Percy är en sån underbar karaktär! Han kan ha såna roliga tankar så mitt under när de stred för sina liv kunde han tänka någonting och jag började skratta högt för mig själv. Måste även nämna att Riordan gjorde något av en cliffhanger i slutet, nu känns det som om jag måste läsa The Titan's Curse direkt.

Percy Jackson är definitivt en favoritserie (tillsammans med HP, TMI & THG) om inte de sista tre böckerna visar sig vara katastrofala, vilket jag faktiskt inte tror. Måste samtidigt rekommendera er att läsa den här serien om ni inte redan har gjort det, för den är väldigt bra! Och jag menar det, en av mina favoritserier.

Betyg: 4/5
Bokens första mening: "My nightmare started like this."Citat (skrev endast ner ett citat, ojoj):

Nobody was going to swat down my friends like that! I mean... nobody, not Nobody. Ah, you know what I mean.
-Percy, s. 218

2 kommentarer:

  1. Vad kul att Percy Jackson har blivit en av dina favorit serier! :D

    Haha, älskar det citatet. Fast jag tror att folk som inte läst boken har lite svårt att förstå sig på det ;)

    SvaraRadera
  2. Svar: Jag stör mig också på när man får alla böcker i en serie i olika format, riktigt irriterande. Därför bestämde jag mig för att inte köpa TMI i paperback överhuvudtaget utan önska mig alla i julklapp istället:)

    Divergent har jag varit sugen på att läsa länge för jag har hört så mycket bra om den!

    SvaraRadera