fredag 9 december 2011

Välkommen hemTitel: Välkommen hem
Författare: Johanna Lindbäck
Serie: -
Antal sidor:
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2011

Sara är tillbaka hemma i Luleå efter ett utbytesår i London. Hon hoppas att saker ska ha förändrats sedan hon åkte, då hon gjorde slut med sin pojkvän Mattias just innan hon åkte iväg. Mattias som även är tvillingbror till en av Saras bästa kompisar, Bella. Men ingenting har förändrats, Mattias och Bella hälsar inte ens och så mycket har förändrats sedan hon åkte. Mitt i allt träffar hon Adrian, den nyinflyttade killen i porten bredvid som jobbar på Max och går på jujutsu. Adrian som är snäll, söt och rolig, men samtidigt väldigt irriterande. Ingenting blev som Sara hade tänkt sig och hur ska hon lyckas pussla ihop allting igen?

Den här boken var väldigt bra för att vara en vanlig ungdomsbok, och med det menar jag utan några övernaturliga inslag, den bästa jag har läst på ett tag tror jag. Faktum är att det var ganska skönt att inte läsa någon bok med övernaturliga inslag, eller en dystopi, för det finns ju alltid en risk av att man blir less. Boken hade bra handling och jag tycker också att författaren har fått till bra och realistiska karaktärer. Samt att jag tyckte att det var lite småroligt att boken utspelar sig i Luleå, som är ca 20mil härifrån och som vi brukar åka till ganska ofta.

Jag gillade även många av karaktärerna: Sara, My Person, Adrian och ja, det var väl alla. Okej, det var inte så många som jag tänkte. Min personliga favorit av alla de där är Adrian! Hur lyckas författare gång på gång hitta på karaktärer som man helt enkelt inte kan låta bli att älska? Språket i boken var också väldigt bra, och jag vet att många som läst de här böckerna inte gillade de engelska fraserna i den, men jag tyckte att det passade rätt bra ihop med bokens handling, samt att vi "ungdomar" använder mycket sånt när vi pratar.

Den här recensionen kommer bli lite kortfattad då det var ett tag sedan jag läste ut boken och då det var en bok man inte riktigt kommer ihåg. Vanliga ungdomsböcker är inte min favoritgenre, utan jag gillar mer paranormal romance, dystopier eller liknande. Men det här var ändå en av de bättre jag läst på ett tag samt att det är skönt att bara läsa någon helt vanlig bok ibland. Om du vill ha en helt vanlig ungdomsbok så skulle jag rekommendera den här, för den är verkligen bra inom sin genre!

Betyg: 4/5
Bokens första mening: " 'Visst känner du igen dig gumman?' "

1 kommentar:

  1. Har lust att läsa den, men Johanna Lindbäck är ju inte en av mina favoriter lindrigt sagt, så den får ändå hamna långt ner på listan :3

    SvaraRadera