lördag 28 januari 2012

City of Fallen Angels 
Titel: City of Fallen Angels
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments
Antal sidor: 435
Förlag: Walker Books
Utgivningsår: 2011

Recensionen kan innehålla spoilers om du inte läst City of Glass!

Love. Blood. Betrayal. Revenge. The stakes are higher than ever. Clary is back in New York and life is good: she's training to be a Shadowhunter and is finally able to call Jace her boyfriend. But nothing comes without a price. When Jace inexplicably begins to pull away from her, Clary is forced to acknowledge that she herself has set in motion a chain of events that could lead to the loss of everything she loves. Even Jace,

Faktiskt så tänker jag inte börja den här recensionen med wow eller något liknande som de tre (i alla fall två) tidigare recensionerna har gjort. För nej, den här boken var snäppet under wow-nivån, men ändå jättebra! Man kan lätt tro att boken kommer att fortsätta där den slutat och (markera för spoiler) att Jace och Clary kommer att leva "lyckliga i alla sina dagar" då City of Glass slutade som den gjorde med de två. Men såklart gör den inte det. Det dyker upp ett nytt problem, eller tjaa, flera nya som Clary, Jace och de andra måste lösa. Det är det jag älskar med de här böckerna, problemen som dyker upp och när man tror att det kan vara "över" med vissa saker, så visar det sig att det inte är det.. Kort sagt, den här boken är lika spännande som de andra.

Även fast det här är fjärde boken i serien så tröttnar jag inte på världen som Clare har byggt upp, med tanke på att man kan tröttna då den egentligen kanske inte är så speciell. Men den känns fortfarande minst lika bra och trovärdig. Karaktärerna utvecklas ännu lite mer och Clary har bestämt sig för att träna för att bli en Shadowhunter, vilket inte visar sig vara så lätt. Då hon gör detta tycker jag att hon växer ännu mer som karaktär och kan mer och mer försvara sig själv. Jace är.. Jace, eller ja, ni som har läst boken vet lite hur han är, ungefär: Jace men ändå inte Jace. Men när Jace ändå är Jace är han helt underbar som vanligt! Alla som har följt min blogg ett tag vet att jag älskar den killen. En annan karaktär som får mycket större roll i den här är Simon, han har en del i det mesta som händer och är en viktig bricka i spelet.

Jag gillar exakt allt med boken och tyckte att den var bra med tanke på att det egentligen inte skulle ha funnits någon fjärde bok, då serien skulle ha slutat med City of Glass. Det måste ha varit väldigt svårt att bygga på en serie efter det nästan perfekta slutet. Det enda var att den inte riktigt kom upp i den riktiga wow-känslan som alla de tidigare böckerna gav mig och anledningen till det vet jag inte riktigt. Så klart var ju Clare tvungen att avsluta med en cliff-hanger. Nu kan jag inte vänta tills City of Lost Souls kommer ut, bara att räkna dagarna.

Ni som tycker att City of Glass hade ett perfekt slut och att det inte går att fortsätta med något mer efter det, tänk om och ta upp den här boken, ge den en chans! Den kanske inte är riktigt lika bra som de tidigare men ni kommer mest troligt inte ångra er.

Betyg: 5/5
Bokens första mening: " 'Just coffee, please.' "

Bättre bild kommer sen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar