lördag 21 januari 2012

LögnerTitel: Lögner
Författare: Sara Shepard
Serie: Pretty Little Liars
Antal sidor: 223
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2010
Övrigt: Tack för recensionsexemplaret B.Wahlströms!


Mystiska meddelanden från signaturen A sprider skräck i det forna tjejgänget. Vem vet allt om dem? Även deras intimaste hemligheter! Kan det vara Alison, vännen som försvann spårlöst från det där pyjamaspartyt för tre år sedan

Alla har något att dölja men speciellt high school-tjejerna Spencer, Aria, Emily och Hanna. Till synes oskyldiga flickor, men skenet bedrar.
Se bara på Spencer som går bakom ryggen och strular med syrrans pojkvän. Aria som fantiserar om sin lärare. Emily som har pojkvän men faktiskt är galet kär i den nya tjejen på skolan. Och Hanna som använder så fula knep för att hålla sig i form.
Men den mörkaste hemligheten bär de gemensamt. Hur vet jag det?
Eftersom jag vet allt om vilka dåliga flickor de var, hur hemska de egentligen är, och alla mörka hemligheter de dolt. Och gissa vad?
Jag tänker berätta
A

Den här boken överraskade mig positivt! Hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig då jag är rätt så säker på att jag aldrig har läst något som det här förut, och då menar jag en blandning mellan genrerna chic-lit och deckare, vilket jag anser att detta är.

Jag gillade själva miljön i boken, nog för att det var ganska vardagligt, men det kändes på så sätt nära och verklighetstroget. Jag gillade även idén med A som skickar meddelande till tjejerna. Jag har inte sett tv-serien, och på ett sätt tror jag att det är bra, för då får man skapa sig sin egen bild och på så sätt styrs den inte så mycket av det regissörerna till tv-serien har skapat. Boken berättas från fyra olika PoV, alltså från de fyra tjejernas. Det skulle lätt kunna bli rörigt, men det blev det inte, utan författaren lyckades väldigt bra med det. Boken framkallade många skratt hos mig (speciellt en specifik scen) men kunde i nästa minut bli spännande. Jag tycker dock inte att den var speciellt spännande, men mixen mellan genrerna är väldigt intressant.

Jag gillade även karaktärerna Aria, Spencer, Hanna och Emily. Eller jag gillade inte alla, men jag gillade att alla var på deras egna lilla sätt och lite olika varandra. Den enda karaktären jag vet att jag gillar är Aria och jag vet egentligen inte varför jag gör det. När jag läste första kapitlet som var från hennes PoV så gillade jag henne, och ja, Ezra också. Man hinner dock inte lära känna karaktärerna speciellt mycket, men jag hoppas att det blir mer i nästa bok.

Det enda jag tycker var något negativt är att man inte hinner lära känna karaktärerna så mycket då boken är ganska kort. Samt att den inte var så spännande som jag trodde att den skulle vara.

Sammanfattningsvis kommer jag definitivt läsa nästa bok Hemligheter, och Lögner är en bok jag rekommenderar alla att läsa.

Betyg: 4/5
Bokens första mening: "Förflytta dig ett par år bakåt i tiden, till sommaren mellan åttan och nian."
Originaltitel: Pretty Little Liars

1 kommentar:

  1. Jag ser tv-serien nu,den är jättebra! Boken gillar jag också

    SvaraRadera