torsdag 5 januari 2012

Min förlorade oskuld Titel: Min förlorade oskuld
Författare: Emma McLaughlin & Nicola Kraus
Serie: -
Antal sidor: 333
Förlag: Bra böcker
Utgivningsår: 2008
Övrigt: Tack för recensionsex Bra böcker!


Efter att Kate får ett samtal från sin kompis Laura sitter hon helt plötsligt på ett flyg på väg till hennes gamla hemstad, iklädd nattlinne och sin vinterjacka. Anledningen är att hennes ex- pojkvän har kommit hem igen. Det är också så att denna ex-pojkvän är en av musikvärldens största stjärnor, Jake Sharp. Jake Sharp som försvann spårlöst elva år tidigare, utan någon förklaring, och lämnade henne.

Kate har förföljts i elva år av hans låtar som handlar uteslutande om en sak: henne själv. Nu när han äntligen har kommit tillbaka hem till deras barndomsstad får hon chansen som hon har väntat på; att få Jake Sharp att ångra hela sin existens.

Som man ser på handlingen så är det här något av en chic-lit bok, och en helt okej sådan också. Chic-lit är en väldigt rolig genre att läsa när man vill ha ett avbrott från allt paranormalt eller liknande. Jag hade inga speciella förväntningar på boken utan tyckte bara att den verkade rolig. Det var den också, boken hade vissa stunder där jag skrattade högt för mig själv.

Bland karaktärerna tycker jag inte precis om någon, speciellt inte när de blev äldre. När de var små tyckte jag att Jake var smågullig samt Kate och Laura också. Men när de växte upp var de helt klart inte samma personer, möjligtvis att Laura liknade sitt yngre jag lite, och Jake, som jag faktiskt gillade mest som ung var en komplett skitstövel. De enda karaktärer jag gillade något när de blev äldre var Kate och Sam. Anledningen till att jag gillade Kate är för att hon visste vad hon ville och var väldigt självständig, dock förstördes det mesta i slutet där jag tycker att hon gjorde något jag aldrig skulle ha gjort (ni som har läst boken vet vad). Och ja, Sam gillade jag lite för att han var snäll och gullig.

En annan sak som jag inte gillade så mycket var tillbakablickarna. De var nödvändiga, såklart, för att man skulle veta vad som hände innan hon kom tillbaka till deras hemstad. Men på nåt sätt blev det hela väldigt tjorvigt, ena tillbakablicken kunde vara från sjätte klass och nästa från sjunde, ett helt år alltså. Mycket hade hänt under den tiden och man fick liksom inte riktigt grepp om vad varje gång.

Annars var boken bra och rolig, men det fanns ingen karaktär som jag gillade speciellt mycket (de var i alla fall inte platta som tur var) och den här boken var definitivt ett bra val om man vill ha ett avbrott från allt övernaturligt.

Betyg: 3/5
Bokens första mening: " 'Han är här.' "
Originaltitel: Dedication

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar