måndag 13 februari 2012

Clockwork AngelTitel: Clockwork Angel
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Infernal Devices, bok 1
Antal sidor: 512
Bokförlag: Margaret K. McElderry Books
Utgivningsår: 2010


When sixteen-year-old Tessa Gray crosses the ocean to find her brother, her destination is England, the time is the reign of Queen Victoria, and something terrifying is waiting for her in London's Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Only the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the world of demons, keep order amidst the chaos.

Kidnapped by the mysterious Dark Sisters, members of a secret organization called The Pandemonium Club, Tessa soon learns that she herself is a Downworlder with a rare ability: the power to transform, at will, into another person. What's more, the Magister, the shadowy figure who runs the Club, will stop at nothing to claim Tessa's power for his own.

Friendless and hunted, Tessa takes refuge with the Shadowhunters of the London Institute, who swear to find her brother if she will use her power to help them. She soon finds herself fascinated by--and torn between--two best friends: James, whose fragile beauty hides a deadly secret, and blue-eyed Will, whose caustic wit and volatile moods keep everyone in his life at arm's length...everyone, that is, but Tessa. As their search draws them deep into the heart of an arcane plot that threatens to destroy the Shadowhunters, Tessa realizes that she may need to choose between saving her brother and helping her new friends save the world...and that love may be the most dangerous magic of all.


Det var ett litet tag sedan jag läste ut boken, men har behövt smälta det hela en del samt att jag faktiskt inte har haft tid då jag har gått skola till fyra varje dag samt haft träningar och så vidare. I alla fall, Clockwork Angel var en bok jag gillade riktigt, riktigt mycket! Jag trodde att den skulle vara ungefär som böckerna i The Mortal Instruments, men det var jättestora skillnader. Vilket är bra då det annars skulle kännas som om det var samma sak, om och om igen, för det här är ju trots allt en helt annan serie.

Clockwork Angel var en så pass bra bok att jag inte riktigt kunde hitta något jag tyckte var dåligt, inte ens efter ungefär en vecka. Som ni kanske vet så älskar jag världen som Clare byggt upp med Shadowhunters, Downworlders och mycket mer. Jag var som sagt orolig att den skulle vara för lik The Mortal Instruments, men det fanns faktiskt inte så mycket som var det. Visst, kanske världen samt att några karaktärer påminde om vissa i TMI. Jag älskade att boken utspelade sig på 1800-talet i London då det var en väldigt intressant miljö samt tid. Det är kanske lite svårt att kunna föreställa sig Shadowhunters i sådana klänningar eller liknande, men Clare har lyckats med det väldigt bra och jag tänkte inte dess mer på det utan det var helt enkelt väldigt bra gjort samt intressant.

Karaktärerna. Oj, vilka karaktärer. Jag såg vissa likheter med dem och några i TMI, men det var ändå detaljer som skilde dem åt och gjorde dem helt olika varandra på vissa sätt ändå. Först och främst Tessa. Jag älskar att hon älskade böcker så mycket samt att hon var väldigt stark i sig själv, och på vissa sätt gillar jag henne mer än Clary. Sedan har vi Will, och Will är ganska lik Jace, men ändå inte. Will använder mer av den humor (eller vad man vill kalla det) som Jace också använder, men han kan vara möjligtvis lite elakare med hjälp av humorn, eller utan den också. Själv tror jag att det beror på att han har dåligt förtroende för folk och inte vill att folk ska lära känna honom för att sedan vända det de vet om honom mot honom eller något liknande, men jag tror att det är därför han är som han är. Men man märker att han har ett hjärta och känslor under allt det där och tja, jag älskar honom! Sist men inte minst har vi Jem, och jag har en liten fight med mig själv här, för jag gillar Jem sjukt mycket också. Han är så snäll, omtänkssam men samtidigt modig och orädd, och det gillar jag. Jem och Will är helt enkelt nästan varandras motsatser, men jag älskar dem båda! Sedan har vi många mindre karaktärer som jag gillade (och vissa som jag hatade) som t.ex. Sophie, Charlotte, Henry och många mer. Dessutom är det väl så att Magnus Bane kommer få större roll i de här böckerna? Roligt säger jag då.

Spänningen håller igenom hela boken och jag tyckte faktiskt inte att det var mindre spännande någon gång. Det fanns alltid nya saker som kom upp som Tessa och gänget var tvungen att ta itu med, vilket är bra då jag gillar när böckerna är spännande.

I alla fall. Läs den här boken! Den är långt ifrån lik The Mortal Instruments och minst lika bra. Så vad väntar ni på?

Betyg: 5/5
Bokens första mening: Kommer senare för jag hittar tyvärr inte boken :S

Citat: Även det här kommer senare då jag inte har boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar