söndag 26 februari 2012

Enkät samt lässtatus

Nu tänkte jag göra en enkät jag sett att många gjort, jag hittade den hos Andrea (fast har sett den hos många andra innan) och jag vet inte riktigt vart den kommer ursprungligen kommer ifrån. 


Senast lästa: Tidsresenärens Hustru av Audrey Niffenegger
Senast lånade bok: Beastly av Alex Flinn
Senast köpta bok: Harry Potter and the Order of the Phoenix av J.K Rowling och Numbers 2: The Chaos av Rachel Ward som jag köpte (beställde) samtidigt.
Senast fådda bok: Hungerspelen: Trilogin av Suzanne Collins
Favoritbokhandel: Hm, har en enda här i min lilla ort och den är väldigt dyr, så handlar aldrig där. Köper helt enkelt inte så ofta böcker i fysiska butiker, utan mer på nätet. Så jag säger min favoritnätbokhandel istället: Bokus.
 
Favoritbibliotek: Tja, har ett enda bibliotek så det blir såklart det.
Antal lånekort: Ett.
Använder som bokmärke: Just nu en pappersbit som det står vad jag skulle träna på till ett engelskaprov (helt ärligt). Men jag brukar ha de första bästa jag hittar. En gång hade jag t.ex. en femtiolapp ;) Ska dock testa göra ett eget som jag kan använda.
 
Favoritfärg på bok: Har ingen favoritfärg tror jag, bryr mig inte så mycket om färgen. Det är ju roligt om det är fint omslag (färgen spelar ingen roll), men det är ju vad som är inuti boken som är viktigast.
Favoritmat/snack vid läsning: Äter nästan aldrig något när jag läser, möjligtvis någon godis eller liknande då och då.

Favoritdryck vid läsning: Dricker nästan aldrig något heller.
Favoritställe att läsa på: Sängen eller soffan vi har i vår källare.
På den sidan är jag i den bok jag läser just nu: Sida 31 i Ögat över månskäran av Libba Bray.
Den här boken köper jag till en förälder: Mamma får någon deckare (som hon förhoppningsvis inte har läst) och pappa kanske får Jag är Zlatan bara för att jag ska retas med honom x) 
Den här boken köper jag till min bästa vän: Beror på vem det är. Något jag själv läst som jag vet att de skulle gilla eller någon jag läst recensioner på och jag vet att de skulle gilla.
 
Favoritgenre: Dystopi, Paranormal romance, Urban fantasy osv.
Favoritformat: Gillar nästan alla format på sitt eget sätt, men jag måste nog säga engelska paperbacks eller inbundna/kartonage.
Författarfavorit: Ser upp till många! Men bl.a. J.K Rowling, Cassandra Clare, Veronica Roth, Suzanne Collins m.m! (kommer inte på just nu)
Framtida favorit: Hm, svår fråga. Kommer faktiskt inte på någon just nu.

Favoritljud när du läser: Det får inte vara för tyst, men jag kan inte ha musik heller. Det ska helst vara något bakgrundsljud eller liknande. 

Favorittidning: Hm, läser nästan aldrig tidningar mer. Fast jag tycker att Seventeen verkar vara en bra "tjejtidning" (måste köpa den när jag far till USA). 
Prenumererar på: Ingenting. Eller, joo, min familj prenumererar på NSD (Norrländska Social Demokraterna), så den brukar jag läsa på morgonen.
Favoritbokblogg: Absolut svåraste frågan. Alla bokbloggar är ju underbara! Kan inte svara på den här frågan, det går bara inte. Kan dock berätta att bloggen/personen som fick mig att börja bokblogga igen var Amelie på Amelies boktips.

Senaste impulsköpta bok: Vet inte när jag senast har impulsköpt en bok. Måste nog vara i somras i Göteborg när jag köpte City of Bones. Eller kanske när jag (det också i Göteborg) köpte Snabba Cash till mamma i födelsedagspresent.
En bra bok att ge bort: Det är som sagt olika beroende på vem det är. Men kanske City of Bones, första Harry Potter-boken eller Hungerspelen (till de i min ålder). Eller något heeelt annat, beroende på person som jag nämnt typ tre gånger nu.
Bokgenre som jag undviker: Biografier. Vill annars testa på det mesta även fast det mesta av det jag läser är YA eller något liknande.

Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Har kvar dem. Även fast de är dåliga så vill jag ha kvar dem, de är fina i bokhyllan om inte annat.
Så här håller jag koll på vad jag läst: På Goodreads, bloggen samt ett block där jag skriver ner vad jag läst.
Så här sorterar jag min bokhylla: Bokstavsordning. Vet inte riktigt varför, det bara blev så och nu är jag så lat så jag orkar inte ändra, hehe.
Nästa bok jag ska läsa: Hm, tror det blir Upprorsänglar, fortsättningen på Ögat över månskäran eller Beastly

Lässtatus:
Ska bara skriva en lite snabb lässtatus. Läste ut Tidsresenärens hustru tidigare idag så recension kommer senare i veckan. Började läsa Ögat över månskäran så den kommer jag läsa ett tag framöver. Kan även meddela att jag tänker svara på frågorna till frågestunden på torsdag, så om ni har någon fråga, fråga innan dess. Hm, inget mer jag skulle skriva tror jag. 


Ha det bra!  

1 kommentar:

  1. Har precis gjort en bokvideo, skulle vara snällt om du kommenterade vad du tyckte och ge gärna tips på hur jag kan bli bättre! :)

    SvaraRadera