söndag 11 mars 2012

Vilka är egentligen våra favoritkaraktärer?

Det är det jag har tänkt att vi bokbloggare samt alla boknördar där ute i Sverige ska ta reda på. Idén är inte helt min, utan den kommer från The YA-sisterhood där de har haft turneringar där olika karaktärer möter varandra, en turnering för kvinnliga och en för manliga. De har dock haft teman på sina, som till exempel att det skulle vara hjältinnor, men det tråkiga med det är att då blir det inga kvinnliga karaktärer från t.ex. Sarah Dessens böcker då de är mer romantiska (ni fattar).

Så idén är alltså att vi ska utse våra favoritkaraktärer, både manliga och kvinnliga. Vi skulle i så fall ha t.ex. först en med manliga och sen en med kvinnliga.

Det skulle i så fall gå till så här:
* Först får alla nominera karaktärer de tycker om, och beroende på hur många de är får vi se om det behövs en röstning om vilka som får komma till själva matcherna.
* (Om det behövs) Omröstning om vilka karaktärer som får komma till matcherna.
* Matcherna börjar och olika karaktärer möter varandra (2 och 2). Alla som vill får rösta på en karaktär och den som vinner matchen går vidare.
* Till slut kommer vi fram till final och våran manliga/kvinnliga favoritkaraktär koras.

Jag kommer dock att behöva hjälp med det. Den hjälpen tänker jag mig att folk som vill (frivilligt alltså) får stödja en (eller flera, dock inte i samma match) karaktärer och skriva en liten text om varför de är bra och varför man gillar dem, det behöver inte vara något stort (eller om man vill får det vara det).

För att veta om det här är något som skulle uppskattas av er så skulle jag bli jätteglad om ni t.ex. kommenterade det här inlägget och om det får bra respons kör vi igång med det! Ni som har bloggar eller liknande och tycker om idén får gärna sprida den vidare så att fler folk är med och röstar och tar del i det hela.

Så vad säger ni? Ska vi ta reda på det här eller vad?

6 kommentarer:

 1. JA! Vilken superkul idé! Får man börja nominera redan nu? I så fall vill jag nominera Rose Hathaway från Vampire Academy, hon är så rolig och härlig, gör typ aldrig vad man förväntar sig. Och förresten, lägg till Dimitri (också från Vampire Academy), jag bara älskar honom. Han är så snäll och ser till att Rose inte hamnar i trubbel.

  SvaraRadera
 2. Nej men vilken rolig idé! Jag skulle helt klart vara med (:

  SvaraRadera
 3. Jättebra idé, jag hakar självklart på! :)

  SvaraRadera
 4. Vilken bra idé! Jag är på :)

  SvaraRadera
 5. Jätte bra idé, jag är lätt på!! :D
  Om någon ska skriva kan jag skriva om Peeta Mellark & Katniss Everdeen från The Hunger Games för det är mina absoluta favorit karaktärer och då vill jag också nominera dem om man kan det redan nu! ;)

  SvaraRadera
 6. Superkul! Ska vi nominera karaktärerna nu? För jag måste klura på det ett tag :)

  SvaraRadera