söndag 22 april 2012

För evigt


Titel: För evigt
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: Wolves of Mercy Falls
Antal sidor: 352
Förlag: B.Wahlströms
Utgivningsår: 2012
Övrigt: Tack för recensionsex B. Wahlströms!

Handlingen kan innehålla spoilers då detta är tredje delen i en serie!

När Sam träffade Grace var han en varg och hon en flicka och deras kärlek verkade omöjlig. Till slut lyckades de finna ett sätt för honom att bli en pojke och de kunde äntligen vara tillsammans. Där borde deras berättelse ha slutat, när de var som lyckligast. Men det förflutna hinner upp Grace då ”vargviruset” som alla trott hon var immun mot, förvandlar henne till varg och skiljer dem åt. Sam måste hitta ett sätt för henne att åter bli människa, men tiden är knapp då stadens invånare står i begrepp att utrota vargarna i Mercy Falls en gång för alla …

Sista delen i serien om vargarna i Mercy Falls. Sorligt är det, då det här är en serie jag gillar väldigt mycket. Jag hade inte speciellt höga förväntningar, utan hoppades bara att den skulle vara lika bra som de tidigare delarna, och det var den!

Som de tidigare böckerna är också För evigt inte en speciellt spännande bok, den fokuserar mer på karaktärerna och det är tur att man gillar dem för annars skulle det inte vara speciellt roligt. Men den här boken tycker jag innehåller lite mer spänning än Linger/Feber men ungefär lika mycket som Frost. Och precis som i Frost kommer den spänningen i slutet. Dessutom kan jag passa på att säga att jag inte gillar slutet (markera för spoiler) jag är en sån person som inte gillar också-levde-de-lyckliga-i-alla-sina-dagar- slut, i alla fall inte om det inte är något/någon som uppoffras eller liknande (spoiler slut!).

Det är samma karaktärer som i Linger och man introduceras inte till någon ny, men man lär dock känna några mindre karaktärer mer. Ingen av huvudkaraktärerna har förändrats dess mer heller tycker jag. Eller Cole har blivit en annan Cole än vad han var i Linger, fast det hände redan i förra boken lite smått. Jag gillar fortfarande Sam mycket, tillsammans med Cole och Grace. Isabel växte dock något i mina ögon i och med en sak hon gjorde som jag tyckte var starkt.

Jag gillar precis som i de andra böckerna Maggie Stiefvaters språk, men nu när jag läste Linger rätt nära För Evigt märkte jag att det var mycket bättre på originalspråk. Det var inte dåligt översatt (vad jag uppfattade i alla fall) men som alltid var det mycket bättre på originalspråk som sagt.

Jag tycker att det är tråkigt att den här serien är slut då jag gillat den rätt mycket. För evigt skulle ha fått något högre betyg om det inte berodde på slutet som jag inte gillade speciellt mycket. Till sist måste jag rekommendera er alla att läsa den här serien, att ge den en chans i alla fall. Blir en rätt kort recension, men det är för att den inte ska innehålla spoilers för er som inte läst de tidigare böckerna.

Betyg: 4/5
Bokens första mening: "Jag kan vara så tyst, så tyst."
Tidigare böcker i serien: Frost, Feber/Linger
Originaltitel: Forever

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar