måndag 2 april 2012

LingerTitel: Linger
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: Wolves of Mercy Falls, bok 2
Antal sidor: 432
Förlag: Scholastic
Utgivningsår: 2010

Recensionen kan innehålla spoilers om du inte läst Frost/Shiver!
 
Grace and Sam must fight to be together. For Grace, this means defying her parents and keeping dangerous secrets. For Sam, it means grappling with his werewolf past ...and figuring out a way to survive the future.

But just when they manage to find happiness, Grace finds herself changing in ways she could never have expected...


Dags att (äntligen) återvända till vargarna i Mercy Falls! Var en evighet sedan jag läste Frost, och den här boken köpte jag sommaren 2010 när den var alldeles ny. Sedan dess har jag försökt börja läsa den ett antal gånger, men alltid gett upp efter något kapitel för att jag tyckte att den var väldigt seg. Men när jag fick hem tredje delen För evigt som recensionsex tänkte jag att det var god tid att ta tag i Linger, på riktigt.

Det som jag tyckte förut stämde rätt bra nu också. Boken var rätt seg i början, men när man väl gett den sin lilla tid och kommit in i den gick det mycket snabbare. Det händer inte speciellt mycket i den här boken, utan jag tycker att den fokuserar mer på karaktärerna och relationerna. I vissa böcker hade det inte fungerat särskilt bra alls, men i den här fungerar det utmärkt.

Man introduceras till ett nytt PoV, nämligen Coles. Ska inte nämna så mycket om det då han är en ny karaktär, men jag gillade hans PoV även fast han kunde vara en skitstövel. Sedan har vi Grace, Sam och Isabel. Jag gillar alla fyra karaktärer rätt mycket. Grace förändras lite från Frost och det gillar jag. Hon blir mer självsäker och är inte lika mesig som jag tyckte att hon var i Frost. Isabel känns lite som en annan Isabelle, då från The Mortal Instruments, vet inte om jag är det enda som tycker det, men ändå. Måste nog ändå påstå att det är Isabels PoV som jag gillar minst. Sedan har vi Sam. Sam som jag gillar rätt mycket ändå, är lite svag för musikaliska killar tror jag, för Sam och Cole är mina favoritkaraktärer i den här boken. Cole är alltså en ny karaktär och honom gillar jag, i början gillade jag honom inte dess mer. Han var rätt snobbig och barnslig, men när man fick lära känna honom mer ju längre man kom i boken gillade jag honom mer och mer.

Jag måste även tillägga att jag gillar Maggie Stiefvaters sätt att skriva väldigt mycket. Jag gillade det mycket när jag läste Frost, som var översatt, och nu när jag läste Linger på originalspråk var det ännu bättre!

Jag kan avsluta med att säga att jag gillar Linger riktigt mycket och rekommenderar den (och Frost/Shiver) till de flesta då jag anser att det är en bok som passar de allra flesta. Språket är riktigt vackert och karaktärerna väldigt bra. Nu måste jag bara läsa För evigt så snabbt som möjligt så jag får veta hur det hela kommer sluta.

Betyg: 4/5
Bokens första mening: "This is the story of a boy who used to be a wolf and a girl who was becoming one."
Tidigare böcker i serien: Frost/Shiver
Uppföljare: För evigt/Forever

Citat:

This is a love story. I never knew there were so many kinds of love or that love could make people do so many different things.
I never knew there were so many different ways to say goodbye.
- Grace, s.2

Holding tight, denying the fact that eventually we all had to let go.- Cole, s.375

2 kommentarer: