onsdag 9 maj 2012

11 frågor, del 2

Nu är det dags för del 2 av frågorna jag fått i utmaningen med 11 frågor. Denna gång är det från Emme och Zozzo på Bokzoem.

1. Beskriv dig själv med 3 ord.
Hm, svårt. Men glad, pratig och envis. Är såklart andra saker, men bland annat det ;)

2. Vad gör du på fritiden förutom att läsa?
Jag tränar rätt mycket. När det inte är skola, läxor eller läsning tränar jag mest. Jag spelar fotboll och kan gå på 5 träningar på en vecka om jag vill, brukar endast gå 2-3. De andra dagarna brukar jag styrketräna tillsammans med kompisar eller min mamma och på helgerna brukar jag försöka fara ut och jogga en sväng. Annars brukar jag vara med kompisar, göra läxor och titta tv-serier. Tittar mindre tv-serier nu än för ett tag sedan, men jag får ofta nya obsessions och då tittar jag så mycket jag bara kan ;)3. Vilket är ditt favoritcitat?
Ojoj, en svår en. Men jag gillar det här väldigt mycket:

The boy never cried again, and he never forgot what he'd learned: that to love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed.

Från City of Bones. Gillar dock väldigt många andra, för exempel, titta under etiketten "Citat".4. Vilken bok tycker du borde göras till film? Varför?
Divergent. Svarar samma sak som på Pias frågor, men jag tycker verkligen att den ska bli film. Den skulle passa riktigt bra som film helt enkelt och jag tror att den skulle tilltala många olika målgrupper av personer.

5. När började du läsa?
Jag har alltid läst rätt mycket, men jag första gången jag började avlägga tid till det på ett helt annat sätt än innan är när jag började med min bokblogg. Den förra jag hade på blogg.se. Och det var nog 2-3 år sedan. Men har som sagt alltid läst mycket, sen jag var 6 år kanske.

6. Om du hade fått välja mellan att vara blind eller döv, vad hade du valt, och varför?
Ett väldigt svårt beslut. Men jag skulle nog hellre vara döv. Jag skulle aldrig mer kunna lyssna på musik (!!) eller höra något, men jag tycker nog att det skulle vara en större förlust att inte kunna se något i resten av mitt liv. Det finns ju dessutom texter till alla filmer samt teckenspråk och liknande. Dessutom skulle jag fortfarande kunna läsa, hehe ;)

7. Det värsta som har hänt dig?
Kommer svara lite tråkigt på den här frågan, men jag kommer faktiskt inte ihåg. Måste ha varit något pinsamt som jag gjort eller någon gång då jag blivit väldigt ledsen.

8. Vad är du mest rädd för?
Jag är faktiskt inte rädd för så mycket. Jag gillar inte precis att gå ut på kvällarna i totalt mörker, men jag är inte rädd för det. Så svaret på den här frågan är att det jag är mest rädd för är att något ska hända min familj. De betyder väldigt mycket, så det är anldningen till svaret.

9. Vad föredrar du mest av läsbok och ljudbok?
Har faktiskt inte lyssnat på en hel ljudbok någon gång, så det blir definitivt en bok man läser.


10. Vilken är den första boken du tänker på när vi säger bokstaven "T"?
The Lightning Thief av Rick Riordan. Första boken i serien om Percy Jackson.


11. Vilken är din favoritkaraktär (film, tv-serie eller bok) och varför?
Svår fråga, igen. Kan inte välja en, så bland killar är det Jace (TMI), Four (Divergent) och Angel (Buffy the Vampire Slayer). Och bland tjejer Tris (Divergent) och Buffy (Buffy the Vampire Slayer).
Jace gillar jag för att han är Jace, nej, men han är väldigt sarkastisk men visar samtidigt att han har känslor. Four gillar jag för att han är precis som Jace rätt hård på ytan, men när man liksom kommer under skalet ser man vilken känslosam person han är. Angel gillar jag för att han är väldigt mystiskt och av det lilla man ser av honom också snäll och omtänkssam. Tris gillar jag för hennes karaktärsutveckling och då hon är modig, men ändå omtänkssam. Buffy gillar jag helt enkelt ;)

Tack Zozzo och Emme för frågorna! :D

2 kommentarer:

  1. Kul att se dina svar! :)

    SvaraRadera
  2. vilken är din favoritglass? :D
    http://fotokobran.se/2012/may/vilken-ar-eran-favoritglass.html#comment

    SvaraRadera