torsdag 10 maj 2012

Paradisoffer


Titel: Paradisoffer
Författare: Kristina Ohlsson
Serie: Fredrika Bergman, bok 4
Antal sidor: 406
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2012
Övrigt: Tack för recensionsex Piratförlaget!

Ett fullsatt plan lyfter från Stockholm mot New York. Kort efter att flygplanet är i luften hittas ett hotbrev ombord. Kraven i hotbrevet är riktat både mot den svenska och amerikanska regeringen och om de inte infrias kommer planet att sprängas. Alex Recht utreder kapningen tillsammans med bland annat Eden Lundell från Säpo samt Fredrika Bergman från justitiedepartementet. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanske myndigheternas skräck för nya terrorattentat efter 11/9.


Paradisoffer är den första vuxendeckare jag testat läsa, och den var helt okej. Bra till och med. När jag var yngre var deckare min favoritgenre och jag rensade hyllorna med ungdomsdeckare på bibblo. Jag kan inte säga att det är likadant nu, och Paradisoffer ändrade inte så mycket på det.

I början var allt ett enda blurr med olika karaktärer, deras namn, ord och vad som hände. Det var väldigt svårt att komma ihåg vad alla hette i början samt var de jobbade. Men efter ett tag vande man sig och jag höll koll på alla karaktärer. Ingen av dem stod ut speciellt mycket utan för mig kändes det som att de fanns där bara för att finnas. De karaktärer det handlade mest om var Fredrika, Eden och Alex. Men sedan fanns det många fler karaktärer inblandade. Ett enda blurr med namn. Jag kände inte för någon av dem och jag kunde inte relatera till dem heller. Den jag gillar mest måste nog ändå vara Erik. Boken är skriven i 3:e person och man växlar mellan olika karaktärer, ibland hade de ett eget kapitel och ibland kunde de byta mitt i, vilket kunde bli lite svårt att hålla reda på.

Att det är en deckare förstår man direkt då man läser handlingen. Det var den som fick mig att läsa boken samt omslaget då jag faktiskt tycker om det rätt mycket. Men på något sätt fick jag inte den riktiga deckarkänslan under boken. Det allting gick ut på var helt enkelt att hitta den som låg bakom allt. De kunde inte precis göra något då planet var uppe i luften och liknande. Det mest spännande måste vara slutet som jag tycker var mycket, mycket spännande! Jag hade mina aningar om vilka som var inblandade men jag visste inte vem det var som var hjärnan bakom allt. Plus för det!

Det går inte riktigt att skriva något mer då det känns väldigt lätt att råka avslöja något. Min recension är väldigt negativ kan man tycka, men jag gillar faktiskt boken. Jag ska snart läsa Du gamla, du fria och jag är rätt säker på att jag ska testa på något mer av Kristina Ohlsson. Det enda jag tycker var lite läskigt var att planet är boken åker från Stockholm till New York, och den sträckan ska jag och min familj flyga om ca 1 månad. Om ni gillar deckare eller tycker att handlingen verkar intressant tycker jag att du ska testa läsa den här boken!

Betyg: 3/5
Första meningen i boken: "När flight 573 flyger in mot USA är det tidig kväll."

2 kommentarer:

  1. Det blir nog mindre rörigt om man läser böckerna i rätt ordning :)

    SvaraRadera
  2. Kika gärna in på min blogg och se min bookhaul! :)

    SvaraRadera