lördag 23 juni 2012

Jag och musik

Jag vet att musik inte har så mycket med ämnet böcker att göra, men musik är ändå en stor inspirationskälla och kan precis som böcker berätta något för dem som lyssnar. Därför tänkte jag skriva det här inlägget om mig samt min lilla relation till musik.Musik är en rätt stor del av mitt liv. Ett exempel är när jag var sjuk och hade ont i halsen för ett tag sedan. Jag älskar att sjunga och nynnar ofta på en sång, men när jag var sjuk kunde jag inte det och det kändes som att en bit av mig fattades om ni förstår. Jag sjunger inte fint, men jag älskar ändå att sjunga så därför var det en lättnad för mig när jag kunde sjunga ordentligt igen. Jag kan även spela piano rätt hyfsat bra och jag försöker just nu lära mig att spela gitarr, vilket går framåt.Jag har en ganska konstig musiksmak och gillar i princip all möjlig musik. Allt från ballader till rock. En spellista som spelas jämt och ständigt på min mobil och spotify just nu innehåller allt från Somebody that I used to know (Glee cast version) till Glad you came. Om ni vill ha exempel på vad jag gillar är det bara att lägga till mig på spotify där jag heter: feliciagramner.Det jag älskar med musik är att bra låtar verkligen kan få en som lyssnare att känna något. Ibland blir man glad, ibland arg och ibland ledsen. Ofta när jag lyssnar på musik får jag ett scenario om vad artisten/bandet sjunger om. Det är därför jag ofta förknippar låtar till vissa böcker, eller till ett manus jag själv skriver. Ett exempel på detta är att när jag hör låten Payphone tänker jag på en relation mellen två karaktärer i ett manus som jag tänker börja skriva någon gång. Musik är inspiration och en stor del av det som är jag.


Två låtar som alltid gör mig glad är One Thing och What makes you beautiful av One Direction. Även om jag är riktigt nere och ledsen sätter jag på deras skiva Up all night och lyssnar på någon av de två låtarna och då känner jag mig alltid bättre. Jag vet att många inte gillar One Direction men jag gör faktiskt det. Deras låtar är härliga och deras personligheter också (eller de som visas upp i media). Anledningen till att jag gillar dem är nog att jag känner något när jag hör deras musik. Jag kan även sätta på en av deras gamla video diaries från den gamla goda tiden (X-factor) och de gör mig på bättre humör. Så är det bara.

Det här inlägget blev lite väl långt och jag vet inte vad ni tycker om det. Men jag har fått ner vad jag tycker om musik samt vad det betyder för mig så gott det går. Bara så att ni inte ska tro att jag bara gillar One Direction lägger jag upp några låtar som jag också gillar väldigt mycket här nedanför.

Ge mig även tips på nya låtar och artister och kommentera gärna om vad musik betyder för just dig! Lägg också till mig på spotify om ni har lust.


Okej, jag erkänner. Kunde inte låta bli att ha med den sista ;)
Alla bilder är från weheartit!

2 kommentarer:

 1. Wow, jag håller verkligen med dig om allting. Jag lyssnar alltid på musik. Jag har ett keyboard och en gitarr hemma som jag spelar på, men jag har aldrig gått på lektioner så jag kan ju inte direkt säga att jag är bra på det xD Jag är väldigt dålig på att sjunga men sjunger alltid ändå. Och så gillar jag verkligen din musiksmak :D Jag vet inte direkt om du lyssnar på samma musik som jag eftersom jag oftast lyssnar på hårdrock/metal, men mina favoritband/artister som sjunger lite "lugnare" låtar är One Direction, All Time Low, The Wanted, Justin Bieber, We The Kings osv. Har lagt till dig på spotify förresten :) Om du känner för att lägga till mig så heter jag Zozzo97 (vilken fantasi jag har, hehe) ;)

  Lång kommentar på ett långt inlägg... Så passande ;P

  SvaraRadera
 2. Känner exakt som du! Älskar att sjunga (och tycker själv att jag är helt okej) och när jag är sjuk och inte kan det så får jag en gnutta panik faktiskt, för det känns som om jag kommer tappa min sångröst eller nåt sånt...
  Är också ett stort fan av 1D och såg dom faktiskt när de var i Stockholm! :)
  Älskar deras videodiaries.
  Och det verkar som vi har samma musik smak eftersom nästan alla låtar du la upp går på replay på min spotifylista! :)

  SvaraRadera