tisdag 5 juni 2012

Noras ValTitel: Noras val
Författare: Becca Fitzpatrick
Serie: Fallen ängel, bok 3
Antal sidor: 317
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2012
Övrigt: Tack för recensionsex B. Wahlströms!

Nora vaknar upp på en kyrkogård utan att veta hur hon hamnat där. Hon minns inget av att ha varit kidnappad, men snart inleds en intensiv jakt på vad som hänt. Vad är det för svarta "hallucinationer" Nora får och vad är det hennes familj och vänner försöker mörka när de uppmanar henne att inte gräva i det förflutna? Hennes sökande leder till en mäktig man som vill hämnas och inte drar sig för att utöva svartkonst. Nora ställs inför val som kommer förändra hennes liv för alltid.

Då har jag läst tredje boken i serien om Nora och Patch. Första boken var riktigt bra och jag tänkte nästan att serien skulle kunna bli en favorit. Då läste jag andra boken, Förlorad ängel och blev besviken då den inte höll samma klass som Fallen ängel. Därför hade jag inga speciella förväntningar på den här boken, och det tror jag var bra. För den var bra, mycket bra till och med.

Boken var en sidvändare och det tog därför inte så lång tid att läsa ut den. Den var dock inte speciellt spännande, då det kändes som att man visste en hel del mer än vad Nora gjorde. Det finns alltså ett sorts mysterie i boken som Nora måste lösa, hur hamnade hon på kyrkogården osv. Som jag skrev alldeles nyss så kändes det som att jag som läsare alltid var ett steg före henne. Det är en av de få dåliga sakerna i boken.

Nu till karaktärerna. Måste säga att Nora blivit bättre sedan förra boken då hon var rätt mesig. Hon tar det mesta i sina egna händer och ibland blir det bra, och ibland inte så bra. Men det är ändå bättre än att hon är helt beroende av Patch genom hela boken, som hon var i Förlorad ängel. Även Patch var bättre i den här boken då han i förra boken inte riktigt kändes som den Patch man mötte i Fallen ängel och blev smått kär i. Men han är tillbaka i denna bok, och jag måste säga att jag gillar honom när han är mer "bad boy" för det är det som känns som Patch. Jag gillar även Scott, men resten av alla karaktärer är inte precis några favoriter. Vee gillade jag i de andra böckerna men i den här tyckte jag att hon gjorde en sak som kändes låg, så gör man inte (ni som läst boken vet nog mest troligt vad jag pratar om).

Sammanfattningsvis kan jag säga att Noras val är mycket bättre än Förlorad ängel, men att Fallen ängel ändå var snäppet bättre. Till alla er som inte läst serien skulle jag rekommendera den till de flesta som gillar YA och paranormal romance. Ett tips är dock att inte ha så stora förväntningar för andra boken, som inte håller riktigt samma klass som den första och tredje. Boken slutade väldigt spännande och jag längtar tills jag kan läsa sista boken Finale (eng. titel)!

Betyg: 4/5
Bokens första mening: "Den eleganta svarta Audin bromsade in på parkeringsplatsen vid kyrkogården, men ingen av de tre männen i bilen hade för avsikt att betyga de döda sin vördnad."
Tidigare böcker i serien: Fallen ängel & Förlorad ängel
Uppföljare: Finale (engelsk titel, utkommer oktober 2012)
Originaltitel: Silence

1 kommentar:

  1. Hej! Jag håller p och läser den och den är super bra! Jag har läst fallen ängel också. :)
    Ska läsa Finale på engelska sen.

    SvaraRadera