lördag 7 juli 2012

The Goddess TestTitel: The Goddess Test
Författare: Aimee Carter
Serie: The Goddess Test, bok 1
Antal sidor: 293
Förlag: Harlequin
Utgivningsår: 2011

It's always been just Kate and her mom - and her mother is dying. Her last wish? To move back to her childhood home. So Kate's going to start at a new school with no friends, no other family and the fear that her mother won't live past the fall. Then she meets Henry. Dark. Tortured. And mesmerizing. He claims to be Hades, god of the Underworld - and if she accepts his bargain, he'll keep her mother alive while Kate tries to pass seven tests.

Kate is sure he's crazy- until she sees him bring a girl back from the dead. Now saving her mother seems crazily possible. If she suceeds, she'll become Henry's future bride and a goddess.

När jag tog upp den här boken på Wal Mart visste jag ingenting om den, och jag hade inte läst någon recension om den heller. Men det var min lilla plan också. Gå in på en affär och köpa en bok som jag inte vet dess mer om, och mest gå efter omslaget och titeln. Kunde inte låta bli att läsa baksidan och den lät rätt bra, då jag gillar grekisk mytologi rätt mycket och tycker att det är ett rätt fascinerande inslag i böcker som ofta blir bra också. Tyckte att framsidan var helt okej, rätt snygg faktiskt. Fast det där med klänningar och tjejer börjar bli lite väl uttjatat nu. Dessutom var minen på hennes ansikte rätt weird. Men jag diggar ryggen på boken.

När jag började läsa den här boken, efter att endast ha läst baksidan verkade den vara rätt spännande. Huvudpersonen är tvungen att gå igenom sju test och det låter ju rätt spännande eller hur? Såklart trodde jag då att det skulle vara riktiga, spännande test. Lite som Harry Potter and the Goblet of Fire-test, men det var det absolut inte. Bara så att alla ni som tänker läsa boken vet om det. Boken är rätt seg genom hela boken faktiskt och själv satt jag mest och väntade på att de där testen skulle komma någon gång (vilket de alltså inte gjorde). Medan jag läste boken slogs jag av att den var väldigt lik Wither av Lauren Destefano (har i och för sig bara läst ca 100 sidor i Wither). På vilket sätt får ni dock se när och om du läser boken. Boken var inte så spännande helt enkelt, utan rätt seg. Den var dock intressant, så det gick snabbt att läsa ut boken trots allt. Finns även ett mysterium i boken som jag faktiskt lyckades lösa innan karaktärerna i boken gjorde det själva, så litet minus för det. Slutet var dock oväntat och lite småkul, det tycker jag att författaren lyckats bra med.

Jag fastnade inte för så många av karaktärerna, de som fastnade något var huvudkaraktären Kate samt Ava och James. Henry kändes lite som Linden i Wither och Edward i Twilight. Tycker inte om att jämföra med Twilight, men sättet Henry handlade samt hans språk påminde mig om Edward, och det jag sett av Linden. Jag gillar att Kate är en rätt stark tjej ändå, men ibland vacklar hon lite och blir lite svagare. Hennes berättarröst var också helt okej, och rätt underhållande då hon kunde vara sarkastisk ibland. Överlag står inte karaktärerna ut så mycket, och många av dem kändes lite stereotypiska.

Den grekiska mytologin var ett rätt intressant inslag i boken, men jag tycker att den hade lite plats i handlingen trots att Henry är Hades och liknande. Men av det man fick se så var det rätt intressant, men som sagt synd att den inte fick större plats. Det ska bli kul att få reda på lite mer om hur det hela hör ihop i nästa bok, där jag hoppas att den nämns mer.

Den här recensionen kan verka ganska negativ, men boken är faktiskt rätt bra. Jag kan också nämna lite i förbifarten att det här är författarens debutbok. Jag rekommenderar alla som är intresserade av grekisk mytologi samt tycker att boken låter bra att läsa den. Men ett tips är att inte ha så höga förväntningar och inte förvänta sig mycket spänning i boken. Annars en bra bok som inte tog många dagar att läsa ut.

Betyg: 3,5/5
Bokens första mening: Kommer senare då jag har boken hemma.
Uppföljare: The Goddess Hunt (bok 1,5), Goddess Interrupted (bok 2), The Goddess Legacy (bok 2,5), The Goddess Inheritance (bok 3)


Boken är utläst i juni.

1 kommentar:

  1. Bra recension! Den här boken är stått på min att läsa lista hur länge som helst nu! (:

    SvaraRadera