söndag 1 juli 2012

Läsmånaden juni

Antal böcker: 5
Antal lästa sidor: 1553
Genomsnittligt betyg: 4,1
Svenska: 2
Engelska: 3
Omläsningar: -

Bästa bok: Jellicoe Road av Melina Marchetta och The Fault in Our Stars av John Green
Varför? Var tvungen att ta båda böckerna då jag gillar dem båda väldigt, väldigt mycket och ligger mig nära om hjärtat just nu. Var till och med lite rädd med att påbörja en ny bok efter både Jellicoe Road samt TFiOS då båda var så himla bra!
Recension på The Fault in Our Stars kommer så fort jag hinner.
Sämsta bok: Tiara och Dr. Martens av Meg Cabot
Varför? Det är en bra och underhållande bok, men håller inte riktigt samma status som de andra böckerna. Fortfarande en bra och läsvärd bok!Övriga böcker i juni: The Titan's Curse och The Goddess Test (recensioner på dessa kommer så fort jag hinner)

Övrigt om läsningen i juni: Läsningen i juni var faktiskt lite sisådär. Började med att läsa Tiara och Dr. Martens innan vi åkte till USA, men när vi väl kom dit hade jag inte riktigt läslust. Sista veckan vi var där kom jag på att jag inte läst nästan något och fick helt plötsligt ett väldigt stort lässug (kan bero på att jag läste bra böcker) och hann därför med fyra böcker på kanske 1 till 1½ vecka.

Planerat i juli: I juli ska jag vara med i läsningen av Ringens brödraskap (The Fellowship of the Ring) som Anna och Emelie har dragit igång (var med du också!), så den lär bli utläst. Annars ska jag prioritera recensionsex och inte läsa någon av mina egna, engelska/svenska böcker. Så det lär bara bli svenska böcker den här månaden. Har även något roligare inlägg på gång samt en och annan video.

Hur gick det för er i juni, och vad planerar ni i juli?

3 kommentarer:

 1. Är också med i läsutmaningen, ska bli roligt :)

  SvaraRadera
 2. Sv: Ja, tänker köpa de snart också :) fast väntar nog till i vinter för vi ska på semester snart då jag tänker köpa nån bok, sen är det ju bokmässan och sen ska vi till London :)
  Tror jag har kollat på Bokus (eller Bokia kommer inte ihåg) och har för mig att de hade rätt format så får väl bli att beställa där ifrån i så fall :/

  Ja, men då får vi väl hoppas att den är bra :)

  Jag tyckte också att den var bra, men än helt annorlunda bok mot de jag brukar läsa :)

  Då får du väl köpa eller låna någon SD bok ;)

  SvaraRadera
 3. Planerar också att läsa Sagan om ringen. :)

  Sv: Nej, det svenska omslaget gör verkligen TFiOS inte någon rättvisa. Och. Alltid lika fint att höra folk säga att jag inte ska dö. ;-) Ska försöka att leva så länge jag kan!

  SvaraRadera