tisdag 3 juli 2012

The Titan's CurseTitel: The Titan's Curse
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians
Antal sidor: 312
Förlag: Hyperion Books
Utgivningsår: 2007

Handligen kan innehålla spoilers!

When the goddess Artemis goes missing, she is believed to have been kidnapped. And now it's up to Percy and his friends to find out what happened. Who is powerful enough to kidnap a goddess? They must find Artemis before the winter solstice, when her influence on the Olympian Council could swing an important vote on the war with the titans. Not only that, but first Percy will have to solve the mystery of a rare monster that Artemis was hunting when she disappeared—a monster rumored to be so powerful it could destroy Olympus forever.

Tredje boken i serien om Percy Jackson, en serie som jag gillar väldigt mycket. Första boken var otroligt bra, medan andra var en besvikelse. Jag måste tyvärr säga att den här boken också var en besvikelse. En väldigt bra bok, men inte riktigt lika bra som den första.

Boken är spännande, precis som det två tidigare böckerna i serien. Percy och hans vänner får kämpa mot många konstiga monster för att ta dem närmare det som är hela målet med resan. Men precis som förra boken så tycker jag inte att den här var lika spännande som första boken i serien. Kan bero på att jag läste någon recension där boken blev hyllad just innan jag började läsa boken. På så sätt blev mina förväntningar högre än de hade varit innan. Trots att jag klagar på spänningen i den här boken så är den en av de mest spännande böcker jag läst på ett tag.

Percy är en av mina manliga favoritkaraktärer har jag kommit fram till. Hans personlighet är bara för härlig och han har humor som få. Jag gillar honom riktigt mycket, helt enkelt. Det som skiljer Percy från mina andra manliga favorikaraktärer är att jag inte skulle tänka mig att vara tillsammans med honom. Hm, det blev svårt att förklara. Men om Peeta/Jace/Four kom till liv skulle jag definitivt vilja vara tillsammans med dem, men jag skulle bara vilja vara kompis med Percy. Förstår ni? Alla karaktärer i boken är väl genomtänka och man känner att Riordan har lagt ner tid på att skapa och utveckla dem. Alla har en historia som ofta är anledningen till att karaktären handlar på ett visst sätt. Även de "onda" karaktärerna är ordentligt genomtänkta och därför kan man inte hjälpa att känna för dem ibland. Har skrivit rätt mycket om karaktärerna i de tidigare recensionerna och det är inte speciellt mycket som ändrats sedan dess, förutom att det tillkommit några fler och att de har blivit mer mogna.

Rick Riordans språk är också något man måste hylla! Det är välskrivet och är väldigt roligt. Jag skrattade flera gånger högt för mig själv medan jag läste boken, på grund av det roliga språket. Det är inte ofta man stöter på många författare som använder sig av likadant språk som Riordan, vilket är lite tråkigt då många böcker säkert skulle bli roligare och därför skulle man som läsare gilla boken mer. Men tummen upp för språket!

För att sammanfatta det hela tänker jag rekommendera alla som inte läst Percy Jackson and the Olympians göra det snabbt som attan! Böckerna är verkligen bra och värda den tid de tar och läsa. Måste även tillägga att det känns skönt att jag har fjärde och femte boken stående i bokhyllan så att jag kan läsa dem direkt jag känner för det. Vilket kan bli snart..

Eftersom jag har lite tankar om boken som jag skulle vilja få ur mig skriver jag dem här under. Markera för spoilers:
 • Vet inte om jag är den enda som inte gillar Thalia. I alla fall inte den här boken. Man märker väldigt tydligt att hon är en väldigt genomtänkt karaktär och jag gillar verkligen hennes story. Men många gånger när jag läste kände jag bara nej. Jag upplevde henne ganska självisk (speciellt i slutet) och tycker att hon var rätt elak mot Percy ibland. Vet inte riktigt varför jag inte gillar henne, men det kanske ändras i nästa bok.

Betyg: 4/5
Bokens första mening: är i min stuga så det här kommer när jag kommer hem.
Tidigare böcker i serien: The Lightning Thief och The Sea of Monsters
Uppföljare: The Battle of the Labyrinth och The Last Olympian

3 kommentarer:

 1. Spoiler!

  Jag kände exakt samma sak om Thalia! Fast i mitt fall så beror det på att jag uppfattade henne som en rival till Percy och eftersom jag hejade så mycket på Percy så ogillade jag henne automatiskt. Näh, gillade inte henne då hon först dök upp, men nu, flera böcker senare så tycker jag om henne :)

  SvaraRadera
 2. Måste ta och läsa första Percy Jackson boken snart!! Har sett filmen och gillade den väldigt mycket och böckerna kan väl knappast vara sämre? Sen hade det ju varit bra om jag hinner lästa ettan och tvåan innan tvåan kommer ut som film i vår är det va?

  Sv: Jag tycker också att Fallen ängel är den bästa än så länge i serien :)
  Pinsamt nog kommer jag inte ihåg vilken jag tyckte var bäst av Mitt perfekta liv och Mycket mer än så, men ska försöka köpa på mig ett antal av hennes böcker på engelska till nästa sommar :)

  SvaraRadera
 3. Är väldigt nyfiken på de böckerna och borde verkligen läsa känner jag!

  SV: Hm, tror jag är på sidan 80-nånting så det går sakta men säkert framåt :D

  SvaraRadera