söndag 9 december 2012

Min önskelista: julen 2012

Nu har december börjat komma igång på riktigt, och det betyder att man borde vara på god väg med sina önskelistor. I år har jag inte speciellt många böcker på önskelistan då jag vet att jag ska få två stycken samt att jag har så himla många olästa stående i bokhyllan. Men det här är i alla fall böckerna jag önskar mig i juklapp:
The Knife of Never Letting Go av Patrick Ness:
Den här boken har fått väldigt blandad kritik på olika bokbloggar, och pga vissa dåliga recensioner har jag länge varit osäker på om jag ska läsa den eller inte. När jag läste/tittade (på) Pias recension en gång till bestämde jag mig för att jag ska läsa den och skapa mig en egen uppfattning. För den verkar bra, det gör den verkligen. Så då tänkte jag att det passar bra att önska sig den i julklapp.
Nevermore av Kelly Creagh:
Den här boken har jag sett på ett antal bokbloggar och den har inte fått annat än bra kritik. Hade tänkt köpa den här förra året redan, men på något sätt har det inte blivit av att beställa den. Vet helt ärligt inte så mycket om boken, men bestämde mig för att det kanske är bäst så då det är trevligt med lite överraskningar ibland.
Reached av Ally Condie:
Sista delen i Matched-trilogin och slutet i andra boken (vad jag kommer ihåg) var rätt spännande. Det ska bli kul att avsluta en serie då jag alltid börjar på nya, och det känns som att jag måste börja läsa klart serier nu.

The Crystal Cave av Mary Stewart:
Den här boken hittade jag faktiskt igår. Har för någon vecka sedan börjat titta på tv-serien Merlin (bbc) och gillar verkligen den jättemycket. Miljön är helt otrolig och då kom jag på att jag skulle vilja läsa en bok som utspelar sig på den tiden, eller rentav handlar om Merlin, Arthur och Camelot. Det var alltså då jag hittade den här boken som tydligen är en av de första (eller den första?) skönlittarära böckerna som skrivits om Merlin och den legenden. Skulle i alla fall vara väldigt roligt att läsa!


Har ni läst någon av dessa böcker? Vad tyckte ni?

Och sist men inte minst.. Vilka böcker finns på eran önskelista det här året? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar