tisdag 4 december 2012

Önska bort önska nytt

iPhone 4s

Titel: Önska bort önska nytt
Författare: Ingrid Ohlsson
Serie: -
Antal sidor: 124
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2012

En kille med sin mammas saker i en plastpåse, en tjej i en trappuppgång, en ryggsäck som är för tung för en helg i Åre. Ord som inte vill ut, något som tickar i magen, en pappa som inte får finnas. Korta berättelser som fångar hela livsöden.

Önska bort önska nytt är precis som Blink, blink med stjärnan en bok med små noveller. Boken är nästan skriven som på vers, då författaren valt att bara använda en mycket liten del av sidan. Har skrivit lite mer om just hur boken är skriven i recensionen på Blink, blink med stjärnan. När jag började läsa den här boken trodde jag att det skulle vara ungefär samma sak som Blink, blink med stjärnan. Men denna bok var mycket tyngre, och tog enligt mig upp jobbigare ämnen.

Karaktärerna bytte för varje lite "berättelse", och man blir därför inte speciellt fäst vid någon av dem. Men på något sätt lyckades Ohlsson få mig att bry mig mycket om de karaktärerna under de få sidor berätteslerna utspelade sig på. Vilket är riktigt bra gjort måste jag säga! Speciellt då det finns böcker då jag inte fastnar alls för huvudkaraktären, och därför inte bryr mig om dem. De böckerna kan vara på 200-300 sidor. Så karaktärerna är skapade väldigt bra, vilket är ett plus!

Eftersom jag redan har skrivit en recension på Blink, blink med stjärnan som är skriven precis likadant som denna och hade ungefär samma fokus som den här boken tänker jag inte skriva så mycket mer på den här recensionen. Jag tycker absolut att man ska ta upp den här boken om man hittar den i bibblan, då den inte tar speciellt mycket tid och faktiskt är riktigt bra.

Betyg: 3,5/5
Bokens första mening: "En tjej stoppar skeden i munnen."

Tack för recensionsex Gilla böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar