måndag 7 januari 2013

Catching Jordan

iPhone 4s + instagram
Titel: Catching Jordan
Författare: Miranda Kenneally
Serie: -
Antal sidor: 283
Förlag: Sourcebooks Fire
Utgivningsår: 2011

ONE OF THE BOYS

What girl doesn't want to be surrounded by gorgeous jocks day in and day out? Jordan Woods isn't just surrounded by hot guys, though she leads them as the captain and quarterback of her high school football team. They all see her as one of the guys and that's just fine. As long as she gets her athletic scholarship to a powerhouse university.

But everything she's ever worked for is threatened when Ty Green moves to her school. Not only is he an amazing QB, but he's also amazingly hot. And for the first time, Jordan's feeling vulnerable. Can she keep her head in the game while her heart's on the line?

Catching Jordan är en bok som fått ganska mycket uppmärksamhet på svenska bokbloggar. Många har läst den under 2012, vissa har älskat den och vissa har gillat den riktigt mycket. Så trots att jag hatar att ha höga förväntingar inför en bok, kunde jag inte låta bli att ha det även för den här. För mig visade sig det vara en bok där det inte var bra att ha höga förväntningar, för jag blev besviken.

Jag tycker mycket om idén med boken och jag hade aldrig (inte innan denna bok) tänkt på att en tjej faktiskt kunde vara kapten för ett football-lag. Det var mestadels just det som fick mig att vilja läsa denna bok. Resten av handlingen tycker jag dock lät lite som en typisk contemporary bok, men jag var ändå tillräckligt nyfiken för att önska mig boken i födelsedagspresent.

Nu till karaktärerna. Jag måste först och främst berömma Kenneally då hon lyckats skapa riktigt verklighetstrogna karaktärer! Jag gillade familjen Woods på grund av att den bestod av väldigt olika sorters karaktärer, och det är sällan jag sett en sådan "bra" blandning av karaktärer i familjen. Ofta blir det bara för mycket, men familjen Woods var perfekt ihopsatt. Jag gillade huvudkaraktären Jordan riktigt, riktigt mycket i början då hon vågade stå upp för sig själv och var självsäker mm. Men sedan anländer en viss Ty Green och då sjönk hon i mina ögon på grund av att hon blev ganska tillbakadragen och osäker. Trots det var hon en av mina favoritkaraktärer i boken. Min absoluta favoritkaraktär i boken är däremot Henry. Riktigt härlig kille! Även han gjorde lite korkade saker ibland, men killen är (eller ska föreställa) mänsklig och då gör man lite fel ibland. Ty däremot, herregud. När man först fick träffa honom tyckte jag att han verkade riktigt bra. Lite sådär hemlighetsfull av sig. Utan att avslöja något tyckte jag bara att han blev läskig ju längre mot slutet man kom. Vissa saker som han gjorde tycker jag inte var helt normalt, även fast han hade sina "skäl". Sammanfattningsvis har Kenneally lyckats skapa riktigt bra och verklighetstrogna karaktärer, trots att jag inte var förtjust i alla.

Författarens språk är inte något speciellt, utan är som i de flesta YA-böcker nuförtiden. Det passade bra till boken och dess innehåll. Kenneally lyckades dock få med lite humor i boken då jag skrattade högt för mig själv vissa gånger.

Trots att jag gillade karaktärerna riktigt mycket var det något som gjorde mig besviken. Kanske var det för att jag hade alldeles för höga förväntningar. Jag tycker ändå att boken är riktigt bra, men det var det där "lilla extra" som fattades. Jag ska läsa forsättningarna (companions) på den här boken, och jag måste nämna att jag är längtar löjligt mycket till Racing Savannah släpps. Mest för att jag var galen i hästar som liten och verkligen älskade hästböcker, så det skulle vara kul att testa på det igen.

Betyg: 4/5
Bokens första mening: "I once read that football was invented so people wouldn't notice summer ending."
Uppföljare: Stealing Parker (#2), Things I Can't Forget (#3, utkommer 2013), Racing Savannah (#4, utkommer 2013), Untitled (#5), Untitled (#6)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar