torsdag 3 januari 2013

Mål för 2013

Jag tänkte (som många andra) sätta upp några mål för mitt läsande 2013. Det här med målen gick inte så bra för mig 2012, då jag inte klarade ett enda av dem. Men om ni skulle vara nyfikna på vad jag hade för mål för förra året så tänkte jag ändå skriva vilka jag hade.
 
Mål för 2012:
 • Läsa minst 60 böcker. Jag läste runt femtio böcker i år, tror jag. Alla böcker jag läste fanns t.ex. inte på Goodreads, så därför kunde jag inte lägga in alla där. Men inklusive omläsningar och liknande borde det landa på mer eller mindre femtio böcker.
 • Läsa minst en klassiker. Läste inte någon klassiker, men jag påbörjade en modern klassiker som jag (tyvärr) aldrig avslutade på grund av min lässvacka. Planerar dock att läsa hela serien i år! (Japp, det är Sagan om Ringen trilogin)
 • Ha högst tio olästa böcker innan jul nästa år. Hahahahah. Förlåt, men måste skratta lite åt mig själv. Trodde jag verkligen på det där när jag satte målet? Svaret på det är nog kanske, för vad jag minns var 21 olästa böcker det högsta antalet av olästa böcker jag någonsin haft (åh goda tider).
 • Försöka läsa minst en engelsk bok per månad. Det här kunde jag mycket väl ha lyckats med, men pga min kära lilla lässvacka så blev det som aldrig av. Men jag läste faktiskt över tolv engelska böcker i år (då jag läste mycket engelskt vissa månader), så det tycker jag borde räknas. Lite halvt i alla fall.
Som ni märker gick det alltså inte speciellt bra för mig. Jag är dock inte en person som grämer mig på grund av sådana saker, utan jag sätter upp målen mest på kul. Eftersom att det är nytt år nu måste jag såklart komma på nya mål för 2013, vilket jag har gjort! Sedan får vi väl se om det går lika illa som förra året eller om jag kommer att lyckas bättre.Mål 2013

Läsa minst 55 böcker.
 
Läsa minst 5 klassiker (detta gäller även s.k moderna klassiker).
 
Läsa hela Sagan om Ringen-triolgin samt The Hobbit.
 
Färdigställa ett antal serier:
Percy Jackson and The Olympians av Rick Riordan, Divergent av Veronica Roth, Matched av Ally Condie och The Infernal Devices av Cassandra Clare.
 
Läsa några böcker som stått allt för länge i bokhyllan:
Häxmästaren av Peter Bergting
Delirium av Lauren Oliver
Du gamla, du fria av Liza Marklund
Jane Eyre av Charlotte Brontë
Wither av Lauren Destefano
Varma kroppar av Isaac Marion
 
 
Det är väl ungefär de målen jag hade tänkt ha under 2013. Kanske kommer jag att klara alla, eller så klarar jag kanske inga alls. Det återstår att se. Ska bli kul att försöka uppnå alla de där målen i alla fall, men betoning på försöka.
 
Nu är det bara att hoppas på ett riktigt awesome 2013!

4 kommentarer:

 1. Varma Kroppar ska jag läsa inom kort fast på engelska:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag ska försöka läsa den någon gång i mars eller april tror jag :) Ser fram emot din recension!

   Radera
 2. Lycka till med alla dina mål! Sätter också upp mål mest för att det är så roligt, man behöver ju inte ta det på så stort allvar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Och lycka till du med! :)

   Radera