måndag 24 juni 2013

Berättelser från EngelsforsTitel: Berättelser från Engelsfors
Författare: Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson, Karl Johnsson, Lina Neidestam
Serie: Engelsforstrilogin, bok 2,5 
Antal sidor: 112
Förlag: Raben & Sjögren
Utgivningsår: 2013

Hemligheter från det förflutna avslöjas, och även ledtrådar om vad som komma skall. Vi får se gamla berättelser ur nya perspektiv, och får ta del av hittills okända historier. Vi får träffa De utvalda innan händelserna i Cirkeln, och efter händelserna i Eld. Och vi får möta den gäckande Mona Månstråle i egen hög person.

När jag först fick höra nyheten om att författarna bakom den otroligt populära Engelsforstrilogin skulle (tillsammans med tre illustratörer) skriva/arbeta fram ett seriealbum blev jag förvånad och glad! Speciellt eftersom att seriealbumet skulle vara flera små berättelser som tar plats innan eller efter Cirkeln samt efter Eld. Detta innebär alltså att du inte ska läsa seriealbumet om du inte läst både Cirkeln och Eld eftersom att den innehåller spoilers.

Innan jag läste seriealbumet var jag lite rädd för att det skulle förstöra den bild jag hade av karaktärerna, eftersom att det finns faktiska bilder på hur tecknarna tolkat karaktärernas utseenden. Men då karaktärernas utseende skilde sig rätt mycket från tecknare till tecknare så gjorde det inte speciellt mycket och det var tvärtom mycket intressant att se hur de hade föreställt sig karaktärerna. Ett extra plus är tarotkorten och Mona Månstråle samt hennes kommentarer mellan varje berättelse.

Det jag tycker var bra med seriealbumet var att man fick veta mer om karaktärerna och saker som skedde innan deras tid i t.ex. Cirkeln. Den historia jag tycker var intressantast genom den aspekten är "Tornet" eftersom att man fick veta mycket om Adriana och hennes historia (som man inte visste så mycket om), men även om Rådet. Annars har gillade jag alla berättelser mycket, och har dessutom kärat ner mig lite i Lina Neidestams tecknarstil.

Sammanfattningsvis tycker jag att detta seriealbum är ett måste för att fans av Engelsforstrilogin, men du ska definitivt inte läsa seriealbumet om du inte har läst Cirkeln och Eld innan eftersom att den innehåller spoilers från båda böcker.

Betyg: 3,5/5


Utläst: Slutet av april

Tack för recensionsex Rabén & Sjögren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar