tisdag 30 juli 2013

Vad jag önskar mig: födelsedags-edition

 
Om exakt två veckor är det 16 år sedan jag föddes på ett sjukhus i Norrbotten. Och vad vore en födelsedag utan böcker? Ingen alls.

Eftersom det faktiskt bara är två veckor kvar har jag börjat fundera över vilka böcker jag helst skulle vilja äga inom en snar framtid och för några dagar sedan kom jag fram till fem böcker som jag vill ha i min bokhylla, helst igår.


The Lost Hero, The Son of Neptune & The Mark of Athena - Rick Riordan
Anledningen till att jag vill ha de här böckerna i min hand just nu är helt enkelt att jag för kanske en eller två veckor sedan läste ut The Last Olympian (som var helt fantastisk! recension kommer) och jag kan inte få nog av Rick Riordan eller något som han skapat. Dessutom verkar serien helt fantastiskt bra!
 
 
 
Icons - Margaret Stohl
Jag har aldrig läst något av Margaret Stohl, inte ens Beautiful Creatures och därför skulle det vara väldigt kul att läsa något av henne. Något som faktiskt verkar intressant, för det gör den här boken. Den har däremot inte fått jättebra betyg på goodreads (ligger på 3,45), men handlingen verkar spännande och det skadar ju aldrig att skaffa en egen uppfattning.
 
Eleanor and Park - Rainbow Rowell
Tror inte att det är någon som har aldrig har sett den här boken förut. Många har säkert läst den (eller äger den), men inte jag. Nej nej. Fick upp ögonen för boken när jag läste en recension av Johanna Lindbäck på Bokhora och den verkar faktiskt himla bra. Precis därför skulle jag vilja äga den och därför passade jag på att önska mig den när jag väl fyller år.
 
 
Det var väl det. Har såklart önskat mig lite annat smått och gott, men i bokväg är det dessa fem böcker jag helst vill ha. Det kommer förhoppningsvis att dyka upp några recensioner den närmsta tiden då jag har en hel lista med böcker som jag inte hunnit recensera ännu. Näst på tur är i alla fall "Hemligheternas rike" av Kristin Cashore!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar