tisdag 29 oktober 2013

Höstlovsläsning + NaNoWriMo


Nu när nästan halva lovet har gått har jag äntligen tagit mig tid att fota plus skriva det här inlägget. Dessa tre böcker är i alla fall de tre som jag kommer fokusera på att läsa under det här lovet. Har läst cirka 200 sidor i A Clash of Kings och har tänkt börja läsa Rubinröd när jag läst kanske kring 300-400 sidor i förstnämnda bok. Ska även försöka läsa klart Berättelser från yttre förorten som jag har haft halvläst i någon månad nu.

Målet med läsningen den här lovveckan är först och främst att läsa kring 500 sidor i A Clash of Kings, börja på Rubinröd samt färdigställa Berättelser från yttre förorten. Annars har jag lite planer för saker jag vill hinna göra till bloggen, men jag ska inte säga för mycket om det ifall jag inte skulle ha den tid som behövs.

____________________________________________________________________________


Sedan är det (som i princip alla vet) alldeles strax november och NaNoWriMo. Det här året hade jag faktiskt tänkt ge det hela en chans, eftersom att jag har en idé (som dock behöver himla mycket utveckling och planering på ca 2 dagar, hjälp) som jag faktiskt kan tänka mig att satsa på. Däremot vet jag med mig att jag inte kommer att ha den tiden som behövs för att skriva 50.000 ord på grund av allt från skola till träningar.

Därför har jag bestämt mig för att använda mig av Nanowrimos Young writers program (ywp), där man själv som deltagare kan bestämma vilket mål man vill ha med månaden. Jag har inte riktigt bestämt mig, men funderar på att ha 15.000 eller 20.000 ord som mål då det känns lagom mycket och något jag faktiskt kan klara av.

Om någon har lust får ni gärna lägga till mig som vän på sidan (alltså på ywp-sidan) där jag heter allons-y. Då får jag passa på att önska alla som ska delta lycka till! (själv behöver jag nog en och annan lyckospark för att det här ska gå vägen)

1 kommentar:

  1. låter som att vi tänker lika när det gäller NaNoWriMo, jag tänkte också välja ett lite lägre antal ord som mål. Hellre det och känna att man klarar av det, än att ta något högt som stressar en. :)

    Jag är också medlem på ywp, heter MsLaysa, har lagt till dig! :D

    SvaraRadera