fredag 18 oktober 2013

Minirecension x2: Anna and the French Kiss & The Last Olympian


Titel: Anna and the French Kiss
Författare: Stephanie Perkins
Utläst: Juli 2013

Anna is looking forward to her senior year in Atlanta, where she has a great job, a loyal best friend, and a crush on the verge of becoming more. Which is why she is less than thrilled about being shipped off to boarding school in Paris-until she meets Étienne St. Clair. Smart, charming, beautiful, Étienne has it all...including a serious girlfriend.

Tror jag är i princip sist i världen med att läsa den här boken, men nu kan jag i alla fall säga att jag har läst den. Som ni kanske förstår hade jag skyhöga förväntningar som inte riktigt uppnåddes. Jag gillade boken starkt och det är en väldigt bra contemporary, kanske bland de bästa jag läst. Den står sig dock inte riktigt jämfört med t.ex. The Fault in Our Stars.

Älskade miljön och att boken utspelade sig i Paris. Gillade även att läsa från Annas synvinkel och gillade henne som karaktär mycket. Vad gäller St. Clair gillade jag honom mer och mer ju längre jag läste. Håller med de flesta om att han var supergullig och riktigt awesome, men hade nog lite för höga förväntningar på även honom.

Jag rekommenderar verkligen folk att läsa boken och jag funderar själv på att läsa om den för att se om den stiger ännu mer i mina ögon. Men om du letar efter en riktigt bra contemporary med hög mysfaktor är nog den här boken något för dig.

Betyg: 4/5
_________________________________________________________________________

Titel: The Last Olympian
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians, bok 5
Utläst: Juli 2013

Handligen kan innehålla spoilers!
All year the half-bloods have been preparing for battle against the Titans, knowing the odds of a victory are grim. Kronos’s army is stronger than ever. While the Olympians struggle to contain the rampaging monster Typhon, Kronos begins his advance on New York City, where Mount Olympus stands virtually unguarded. Now it’s up to Percy Jackson and an army of young demigods to stop the Lord of Time.

Sista delen i en av mina favoritserier, som jag såklart hade höga förhoppningar på. Levde den upp till förhoppningarna då? Ja, faktiskt. Precis som de andra böckerna är The Last Olympian fullproppad med humor och action. Det var fantastiskt roligt att få träffa Percy, Annabeth, Grover och alla de andra igen. Jag älskade i princip allt med boken och den gjorde mig som sagt inte besviken. Nu kan jag knappt vänta på att få öppna första boken The Lost Hero i spinoffserien Heroes of Olympus!

Precis som jag alltid avslutar recensioner med böcker från den här serien så rekommenderar jag dem verkligen. Jag älskar dessa böcker med hela mitt hjärta och skulle helst av allt vilja att alla ska läsa den. Så om ni letar för lite action blandat med grekisk mytologi, plocka upp första boken i serien The Lightning Thief. Ni kommer inte bli besvikna (hoppas jag)!

Betyg: 5/5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar