torsdag 24 juli 2014

In my mailbox (#9)

Bloggen stått tom i en mindre evighet och ursäkter finns, men kommer inte att komma (för vem vill läsa det egentligen?). Nu är jag mer taggad än jag varit på länge att börja blogga igen, och framförallt läsa mer igen! Och uppehållet bryts med en book haul, perfekt för en nystart!Dessa fyra böcker har jag plockat på mig/fått under några månader. 

A Feast for Crows är som ni säkert redan vet den fjärde delen i George R.R. Martins fantasyserie: A Song of Ice and Fire. Denna köpte jag under en tripp till kusten, och typiskt mig råkade jag köpa den istället för A Storm of Swords: pt 2, eftersom att jag trodde att min utgåva var den med hela boken. Så innan jag kan läsa denna måste jag hitta och köpa andra delen av ASoS, suck. 

The Hound of the Baskervilles av Arthur Conan Doyle köptes även den under en resa till kusten. Har alltid haft lust att läsa någon berättelse med Sherlock Holmes, men varit lite för snål för att beställa hem alla (den stora, läderinbundna). Den här var för fin för att vara kvar i affären så jag kunde inte låta bli att ta med den. 

The Final Empire av Brian Sanderson fick jag av min lillasyster när vi var i Stockholm på SF-bokhandeln. Köpte bara en bok till en kompis och plockade aldrig på mig något till mig själv, men fick sedan en överraskning då sötaste lillasyster hade köpt denna åt mig. Är för övrigt väldigt taggad på att läsa denna!

City of Heavenly Fire av Cassandra Clare fick jag av mina föräldrar och den har jag redan läst ut. Recension kommer, men jag tyckte verkligen, verkligen om den. Så pass mycket att det nästan var värt den två år långa väntan (eller okej, det var värt det).
Som några av er (kanske) vet, har jag också varit i London under några underbara dagar under slutet av förra veckan och början av denna. Där lyckades jag också köpa några böcker, samt några andra saker som jag visar lite längre ner.

Harry Potter and the Philosopher's Stone av J.K. Rowling köpte jag på Harry Potter Studio Tour (som jag är säker på att många känner till och som jag vet många besökt) och den är alldeles strax utläst. Jag kände mig väldigt taggad på en omläsning, så jag påbörjade den samma kväll som jag köpte den.

The Maze Runner av James Dashner har nog alla hört talas om, själv har jag haft lust att läsa den i en kortare evighet men har aldrig orkat beställa hem den. När jag såg den på Waterstones kände jag att det var dags att den fick följa med hem.

We Were Liars av E. Lockhart köpte jag mest för att jag läst Andréas recension, och för att den verkade riktigt bra och lite annorlunda. En till liten anledning till att jag köpte den var även att det var "Buy one, get one half price" som ni kan se på de små klistermärkena. Oavsett ser jag verkligen framemot att läsa den här boken!

10.000 cupcakes av Susanna Tee köpte jag på rea på Urban Outfitters bara för att den var riktigt gullig (sedan ska jag väl testa något recept också, så småningom).


Och slutligen lite diverse, bokrelaterade saker jag köpte i London. Kan också säga att jag och min lillasyster fick ett paket Bertie Bott's Every Flavour Beans, men det kunde jag inte hitta.

Annars är det alltså en t-shirt, som är liiiite för stor (hade behövt en storlek mindre, men den var så fin). En kopp med The Marauder's Map som motiv (på baksidan står det: I solemnly swear that I am up to no good) och kort sagt älskar jag den (den är dock otroligt stor). Sist men inte minst har vi en Chocolate Frog, denna gång fick jag Godric Gryffindor (har sedan tidigare Salazar Slytherin) och tillsammans har jag och min lillasyster nu alla fyra grundare, yay!
_________________________________________________________________________

Puh, det var allt för den här gången. Hoppas att detta inlägg var åtminstone lite underhållande!
Inom en snar framtid kommer det dyka upp recensioner på en hel drös med böcker, om jag bara kan hitta kameran där jag fotat dem.

4 kommentarer:

 1. Åh vad mycket fina böcker! :D Är väldigt sugen på The Final Empire och We Were Liars!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ut We Were Liars för någon dag sen, så kan verkligen säga att jag rekommenderar den! Sträckläste hela boken under en dag (vilket är väldigt ovanligt för att vara jag) och den var helt enkelt jättebra :D Dock tror jag inte att det är en bok som gillas av alla, bl.a. pga språk. Men jag tycker definitivt att du borde ge den en chans! (läs däremot inga recensioner innan, då blir det allra bäst tror jag, haha)

   The Final Empire måste jag ta tag i också, är verkligen supertaggad på att läsa den!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Vad tjock City of Heavenly Fire är! Hur många sidor är det i den? :)

  SvaraRadera