onsdag 30 juli 2014

Minirecension x2: "Vi måste sluta ses på det här sättet" & "The Walking Dead"

Titel: Vi måste sluta ses på det här sättet
Författare: Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck

Hanna går i tredje ring och drömmer om att flytta till Paris. Jens är tjugofyra och försöker vänja sig vid ett nytt liv. När de ses vid en fullsmockad bardisk blir de nästan osams. När de ses på tunnelbanan hem skrattar de, och när det är dags att skiljas kan Hanna tänka sig att ta en omväg. Hem till Jens. Nästa gång de ses är genom Jens nya jobb, på Hannas skola.

Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck är två av mina absoluta favoriter när det kommer till svenska ungdomsböcker. När jag hörde att de skulle skriva en bok tillsammans var det självklart att det var något jag skulle läsa. För det kunde inte bli fel. Och det blev det inte heller.

Jag läste boken mellan George R.R. Martins tunga fantasyserie, och den var ett perfekt avbräck. Det lättsamma språket och välskrivna karaktärerna gjorde att sidorna vändes snabbare än förväntat. Att karaktärerna var vanliga "ungdomar" med vanliga problem var härligt, och i jämförelse med många andra liknande böcker klagade Hanna och Jens otroligt lite. Det var helt enkelt roligt att följa dem. Jag tycker även att Bjärbo och Lindbäck lyckats bra med berättarrösterna och i slutändan är boken en riktigt bra och underhållande contemporary, som jag verkligen rekommenderar.

Betyg: 4/5


_________________________________________________________________________

Titel: The Walking Dead: Tills döden skiljer oss åt
Författare: Robert Kirkman

An epidemic of apocalyptic proportions has swept the globe, causing the dead to rise and feed on the living. In a matter of months, society has crumbled: There is no government, no grocery stores, no mail delivery, no cable TV. Rick Grimes finds himself one of the few survivors in this terrifying future. A couple months ago he was a small town cop who had never fired a shot and only ever saw one dead body. Separated from his family, he must now sort through all the death and confusion to try and find his wife and son. In a world ruled by the dead, we are forced to finally begin living.

Detta seriealbum var det första jag läst som inte byggde på någon skönlitterär bok, så för att vara ärlig visste jag inte om det skulle vara något för mig eller inte. Men jag gillade det. Det var inte det bästa jag läst, men albumet var underhållande och spännande rakt igenom, vilket ledde till att sidorna bokstavligen flög förbi. Vad gäller tecknarstilen har jag inte så mycket att säga, det var inte det vackraste jag sett, men samtidigt passade den verkligen bra till handlingen.

Jag rekommenderar albumet om du gillar seriealbum i allmänhet, eller vill ha något snabbt och spännande att bläddra igenom en kväll. Jag kommer nog mest troligt att plocka upp nästa del om jag ser den på biblioteket. 

45. Läs en grafisk roman

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar