tisdag 12 januari 2016

November 9


Titel: November 9
Författare: Colleen Hoover
Serie: -
Antal sidor: 352
Förlag: Simon & Schuster UK
Utgivningsår: 2015

Fallon meets Ben, an aspiring novelist, the day before her scheduled cross-country move. Their untimely attraction leads them to spend Fallon’s last day in L.A. together, and her eventful life becomes the creative inspiration Ben has always sought for his novel. Over time and amidst the various relationships and tribulations of their own separate lives, they continue to meet on the same date every year. Until one day Fallon becomes unsure if Ben has been telling her the truth or fabricating a perfect reality for the sake of the ultimate plot twist.

Då jag på senare tid har börjat titta en hel del booktube samt följa en del bookstagrams har det varit omöjligt att missa Colleen Hoover och hennes böcker. November 9 är hennes senaste bok och efter all god kritik den fått kunde jag inte låta bli att önska mig den i julklapp och blev riktigt glad när den gömde sig i ett av paketen.

Jag hade, trots allt, inte speciellt höga förväntningar på boken och blev positivt överraskad över hur bra den var! Språket och karaktärerna gjorde att jag inte kunde lägga ifrån mig boken vilket i sin tur ledde till att jag läste ut den inom 24h (!!). Karaktärerna var väl uppbyggda och man kunde tydligt märka karaktärsutvecklingen som skedde under tiden våra två huvudkaraktärer möttes. Det fanns en distinkt skillnad mellan berättarrösterna (Fallon och Ben) och jag njöt av att läsa från båda deras perspektiv, något jag tror var avgörande för att storyn kunde berättas på bästa sätt.

De enda två sakerna som ger ett litet minus i kanten och gör att jag med, vad jag märkt, min väldigt höga standard inte kan ge November 9 en femma i betyg är dels att jag (utan att ens försöka) listade ut den stora plot twisten (som jag hört så mycket om) redan väldigt tidigt i boken. Det andra är att jag tycker att speciellt Ben sa en del saker som jag personligen fann som väldigt out of character, dock inträffade inte detta speciellt ofta och därför spelade det inte någon större roll.

I övrigt skulle jag verkligen rekommendera alla att läsa November 9 då jag tror att det är en bok de flesta kan uppskatta om tack vare språket, karaktärerna och upplägget. Själv kan jag inte vänta på att beställa hem fler av Hoovers böcker, även om jag har svårt att tro att någon av dem slår November 9! Bra att veta kan vara att boken tillhör genren new adult!


Betyg: 4,5/5
Bokens första mening: "I wonder what kind of sound it would make if I were to smash this glass against the side of his head."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar